PUNE RUKE POSLA ZA POLICIJU: Zabilježeno nekoliko teških krađa i pokušaj prijevare

Autor zagorje.com

Policijska uprava krapinsko – zagorska u protekla 24 sata evidentirana je 3 kaznena djela teških krađa, jedno kazneno djelo krađe, jedno kazneno djelo računalne prijevare, jedno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari i jedno kazneno djelo prijevare.

krađa

U vremenu od 24.studenog do 27. studenog u mjestu Gredenci na gradilištu ceste, nepoznati počinitelj je otuđio određenu količinu željezne armature i nasilno otvorio spremnike za gorivo na radnim strojevima te otuđio pogonsko gorivo. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Četrdesetogodišnja  hrvatska državljanka  u utorak, 27. studenoga prijavila je da joj je nepoznati počinitelj iz njezine kuće u Zlatar Bistrici otuđio veću količinu zlatnog nakita. Vlasnici je počinjena materijalna šteta od više tisuća kuna.  Isti je dan, u mjestu Gregurovec, nepoznati počinitelj nasilno ušao u obiteljsku kuće u vlasništvu 78- godišnjeg hrvatskog državljanina iz koje je otuđio određenu količinu zlatnog nakita. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od više tisuća kuna.

U subotu, 24. studenoga u gradu Pregradi iz obiteljske kuće u vlasništvu 42-godišnjeg hrvatskog državljanina nepoznati počinitelj je otuđio novac i kreditne kartice sa kojima je izvršio transakcije. Vlasniku je počinjena materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. U Domu za starije osobe Lobor-grad, korisnik doma 41-godišnji hrvatski državljanin aktivirao je i ispustio sadržaj protupožarnog aparata, oštetio i razbacao više slika. Ustanovi je počinjena materijalna šteta od oko tisuću kuna.

Zagorska policija izvijestila je i jednoj prijevari.  Jučer, 27. studenog 76- godišnja hrvatska državljanka prijavila je da je nepoznata osoba putem telefona stupina s njom u kontakt i zatražila da sa svog bankovnog računa podigne novac u svrhu provjere.  Posumnjala je da se radi o prijevari te novac u banci nije podigla, već obavijestila mjerodavne službe.  Zaprimljena je kaznena prijava te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, izvijestili su iz Policijske uprave krapinsko – zagorske.