PROJEKT MIPOS: 'Prema planu, s 1. srpnja bit će zaposleno 55 žena'

Autor IH

Održan je 2. sastanak partnera projekta MI POmažemo Starijima

mipos

U Zaboku održan 2. sastanak partnera projekta MI POmažemo Starijima – MIPOS. Podsjećamo, Riječ je o projektu čiji je nositelj Grad Zabok, a cilj mu je zapošljavanje teško zapošljivih kategorija žena koje će se kao gerontodomaćice i njegovateljice brinuti o starijim osobama.Projektom je obuhvaćeno veliko područje županije, odnosno njene dvije trećine.


Na današnjem sastanku govorilo se u kojoj je fazi provedba projekta te koji su daljnji planovi. Kako je napomenula zamjenica gradonačelnika Grada Zaboka Valentina Đurek i voditeljica ovog projekta, sve ide prema planu i nema nikakvih zaostataka sa čime su se i složili partneri projektnog tima. – Istaknula bih kako nam slijedi provedba javne nabave za pakete higijenskih potrepština. Naime, korisnici usluga ovog projekta dobivat će dvije vrste paketa – istaknula je voditeljica projekta. 313 korisnika koji su obuhvaćeni projektom, naime tijekom 24-mjesečnog razdoblja dobivat će spomenute pakete vrijedne dvjesto kuna. - Ono što je najbitnije je to da će s 1. srpnja biti zaposleno 55 žena – napomenula je voditeljica projekta.

Dodajmo kako je i na sastanku rečeno kako je prema planu zaposlena voditeljica projekta na 40 postotnoj plaći, administrator u GDCK Zlatar, predstavljen je promotivni materijal projekta, a predviđeno je da će u svibnju biti pripremljena dokumentacija za izvođača edukacije i dokumentacija za nabavu bicikla. Predstoji i koordinacija s preostalim partnerima projektnog tima, a to su , GDCK Zabok, GDCK Donja Stubica, gornjostubička udruga Lipin cviet i Udruga invalida Bedekovčina.