Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi

Autor

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi upriličen je prijem dobrovoljnih darivatelja krvi

  Dobrovoljni davatelj krvi

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi upriličen je prijem dobrovoljnih darivatelja krvi Krapinsko-zagorske županije, a koji su nesebično darivali krv sto i više puta. Nakon prijema od strane župana, Siniše Hajdaš Dončića, desetero darivatelja danas je predstavljalo Krapinsko-zagorsku županiju na prijemu Predsjednika RH, Ive Josipovića, održanom u Zagrebu.

„Svojom humanošću i solidarnošću, a koje kao vrijednosti čine svaku zajednicu boljom i vrednijom, promovirate Krapinsko-zagorsku županiju i sve njezine građane na poseban i hvalevrijedan način. Na tome vam, u ime svih Zagorki i Zagoraca, zahvaljujem.“ – riječi su župana Hajdaš Dončića kojima se obratio okupljenima.

Zamjenica župana Sonja Borovčak istaknula je kako Krapinsko-zagorska županija spada u sam hrvatski vrh po broju dobrovoljnih darivatelja krvi. Zamjenica župana je podsjetila da je upravo ovakav pristup i suočavanje sa društvenim problemima, kroz davanje samog sebe za bolje drugoga, najbolji mogući odgoj mladih generacija.

U ime okupljenih darivatelja obratio se Anton Kušćar, predsjednik Županijskog društva Crvenog križa zahvalivši županu na ukazanoj časti i podršci ljudima, darivateljima krvi, koji, kako je rekao Kušćar, zaista pružaju primjer za one koji žele pomoći drugima.