Prijatelji iz pikado klubova diljem Zagorja ujedinili se u humanitarnom turniru za Tinu

Autor zagorje.com

Na turniru je prikupljeno 4.600 kuna koje je predsjednik pikado kluba Goran Firšt uz prigodan poklon iste večeri uručio Tini.

humanitarni turnir Tina 2.jpg

Pred sam kraj godine za malu Humčanku Tinu Bračun koja boluje od spinalne mišićne atrofije održana je još jedna humanitarna akcija. U organizaciji pikado kluba „Scorpion u subotu 30. prosinca u caffe baru Corona u Lupinjaku održan je humanitarni pikado turnir na koji su se prijavile čak 22 ekipe što je dojmljiv broj za malo mjesto poput Huma na Sutli Prikupljeno je 4.600 kuna koje je predsjednik pikado kluba Goran Firšt uz prigodan poklon iste večeri uručio Tini.

- Iako smo od početka znali da ne možemo prikupiti ni približno svotu novaca koja je potrebna za Tinin lijek, nismo odustajali već smo joj željeli pokazati da smo uz nju te pritom senzibilizirati i upoznati javnost s njezinim i problemom još nekolicine djece u Hrvatskoj koja boluju od takve bolesti, a nažalost Vlada RH za njih nema sluha. Na turnir smo pozvali sve naše prijatelje iz pikado klubova diljem Zagorja, ali i mještane i sve ljude dobrog srca da na taj način daju svoj doprinos i podršku Tini. Ukazala nam je veliku čast što je unatoč svim svojim problemima pronašla vremena i snage te osobno u pratnji sestre i roditelja došla na naš turnir. Upoznali smo tako Tinu, preslatku sedmogodišnjakinju koja pohađa prvi razred i koja se kao i svi njezini vršnjaci želi samo normalno igrati i uživati u bezbrižnom djetinjstvu i dali joj obećanje i podršku da u borbi sa svojom bolešću uvijek može računati na prijatelje iz pikado kluba „Scorpion“- napisali su u svojoj objavi.

Sam turnir iako humanitarnog karaktera nije oskudijevao napetim pripetavanjima i odličnim partijama igrača, ali na kraju su se najboljima pokazali prvoplasirana ekipa Kante u sastavu Valentino Šivalec i Dražen Martinić, drugoplasirana domaća ekipa Žile u sastavu Goran Lupinski i Vladimir Šolman,a treća je bila ekipa Unicorn u sastavu Elvis Kozjak i Ivica Buterin. Zahvalili su se inicijatoru turnira Gabrijelu Draškoviću, mami i tati Bračun na podršci, Tanji Topić na zalaganju u organizacijskom i marketinškom planu, Borisu Hrestaku na izradi i donaciji poklona za Tinu, Siniši Hercegu na izradi promo materijala, službenoj kuharici PK Scorpion Snježani Firšt , dečkima iz PK Scorpion na vođenju i organizaciji turnira , domaćinu CB Corona na gostoprimstvu i svima koji su svojom donacijom potpomogli ovu akciju, dok najveća hvala ide Tini koja ih je sve uspjela ujediniti u tako plemenitom cilju.