Preotima li Bandić HNS-u saborsku 'ruku' zastupnice Marije Puh?

Autor zagorje.com

Već duže vrijeme zagorskim političkim krugovima kruže priče da potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Marija Puh dogovara prelazak u Bandićevu stranku, a činjenica da je upravo ona njegov večerašnji izaslanik na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, dodatno je 'potpirila vatru'...

marija puh

Potpredsjednica HNS-a i saborska zastupnica Marija Puh iz Krapine, jedna od zastupnika koji čvrsto drže sve tanju saborsku većinu Vladi premijera Andreja Plenkovića, ovih dana izazvala je brojne špekulacije u zagorskim političkim kuloarima svojim čestim druženjima s Milanom Bandićem, čija stranka još od svog osnutka bezuspješno radi na tome da u Zagorju stvori jaku stranačku podružnicu.

Naime, Mariju Puh i predsjednika zagorske organizacije HNS-a, Anđelka Topolovca, proteklih se mjeseci vrlo često moglo vidjeti u društvu Milana Bandića i na javnim događajima na kojima se njihovi susreti i nisu očekivali, zbog čega se već duže vrijeme špekulira kako je njihov prelazak u Bandićevu stranku sasvim izvjestan.

No, nakon što je proteklih dana najavljena jedna vrlo neobična stvar, a to je da će večeras na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini potpredsjednica HNS-a Marija Puh biti izaslanica Milana Bandića, Zagorjem se proširila priča da je njen i Topolovčev prelazak u Bandićevu stranku već gotova stvar, kao i prelazak nekolicine županijskih vijećnika HNS-a.

Bez sumnje da bi to bio težak udarac HNS-u, koji bi se gubitkom svoje potpredsjednice i saborske zastupnice nakon toga mogao i sasvim urušiti, no za sada nam ni Marija Puh, ni Anđelko Toplovec nisu ni potvrdili, ali ni demantirali informaciju da planiraju promijeniti politički tabor.

Topolovec nam je na naše pitanje jesu li prešli u Bandićevu stranku kratko poručio: 'Još ne', dok je Marija Puh rekla kako za sada nema ništa oko toga za reći te da je upoznata kako 'ljudi svašta pričaju jer se za dobrim konjem uvijek praši'. U činjenici da je kao saborska zastupnica i potpredsjednica HNS-a večeras izaslanica Milana Bandića, predsjednika druge stranke i gradonačelnika Zagreba, Marija Puh kaže kako ne vidi u tome ništa čudno.

- Ne vidim u tome problem. Uvijek je netko nečiji izaslanik. Sigurno ste i sami primijetili da ja nisam nikad radila razlike u odnosima između stranaka ili bilo kojeg pojedinca, ni lijevo, ni desno. Uvijek sam razmišljala o Zagorju i na koji način možemo pomoći Zagorju. Stoga sam uvijek njegovala dobre odnose sa svima s kojima sam to mogla. Tako i sada, kada me nazvao gradonačelnik Bandić da budem njegova izaslanica, nisam vidjela u tome ništa loše, jer želim sa svima njegovati dobre odnose da se prije ili kasnije Zagorju nešto pomogne. Ali tu nije riječ o političkom angažmanu, već činjenica da sam danas gradonačelnikova izaslanica, samo jedna prijateljska gesta - rekla je Puh.