Plesna skupina TransForm koja je nastupala i u Supertalentu plesu će poučavati i Zagorce

Ova plesačka skupina osnovna je prije četiri godine, sudjeluje na brojnim svjetskim i domaćim natjecanjima, a poznata je i po nastupu u Supertalentu

transform glavna.jpg

Svi zagorski zaljubljenici u ples imat će priliku vježbati s najtalentiranijim plesačima u Hrvatskoj i to već za tjedan dana u Zaboku. Riječ je o Plesnoj skupini TransForm. - TransForm smo osnovali prije tri i pol godine. Uskoro će nam biti četvrti rođendan. U Zagrebu smo krenuli kao mala plesačka grupa, a kasnije smo se proširili na više od 500 članova – rekao nam je jedan od plesnih voditelja Davor Ćiković, dodavši kako je plesačka skupina osnovana zbog edukacije djece urbanim i klasičnim plesačkim stilovima zbog plesa općenito.

Rasturili na natjecanjima

Riječ je o skupini koja je rasturila koreografijama kao i sudjelovanjem na brojnim natjecanjima te osvojila brojna prva mjesta na plesačkim natjecanjima. – Svjetski i državni smo prvaci te smo odlučili doći u drugi grad i napraviti isto što smo napravili u Zagrebu – ispričao nam je Ćiković. Važno je spomenuti kako je TransForm sudjelovao u popularnoj emisiji Supertalent gdje su osvojili drugo mjesto u finalu.

Upisi u Zaboku

U tijeku su upisi zainteresiranih u Zaboku, a treninzi će se održavati u Srednjoj školi Zabok. - Krećemo sa satovima ili od ponedjeljka 17. rujna ili od ponedjeljka 24. rujna što ovisi o oformljenim grupama, a mogu se upisati svi zato jer imamo grupe za najmlađe od pet-šest godina preko osnovne i srednje škole, a vjerojatno ćemo otvoriti grupu za starije. Imamo velike ambicije i želje, a upisi nam idu prilično dobro – pojasnio je Ćiković i dodao kako se svi zainteresirani mogu javiti na mail [email protected] ili preko web stranice transform.hr i Facebook Transformcrew stranice. Kako smo primijetili u razgovoru s Davorom i ostalom ekipom TransForma, entuzijazma i želje za uspjehom im ne nedostaje, a kako nam je objašnjeno, želja im je napraviti uspjeh u Zagorju kakav su napravili i u hrvatskoj metropoli, ali i uključiti što više Zagoraca i poučiti ih modernom plesu kakvog možete vidjeti u raznim emisijama i video spotovima.

Bogata suradnja

- Surađujemo s mnogo izvođača, poput Colonije, plesali smo u plesnim predstavama na emisijama HRT-a, s Ninom Badrić, Tonijem Cetinskim… Neki naši članovi su na plesnoj sceni već preko petnaest godina – objasnio nam je Ćiković, a za kraj nam je rekao kako ekipa TransForma jedva čeka da počinju treninzi u Zaboku.