PAPA FRANJO UOČI BOŽIĆA: 'Siromašni ne mogu čekati!'

Autor Zagorje.com

Papa Franjo pozvao je političke vlasti i socijalne službe u cijelom svijetu da učine sve što je u njihovoj moći da obitelji imaju dom....

  papa franjo.jpg

Postoji toliko obitelji bez doma, bilo da ga nikada nisu imale ili su ga izgubile iz raznih razloga! Obitelj i dom idu zajedno! Jako je teško voditi obitelj naprijed bez doma, rekao je Papa

Papa Franjo pozvao je u nedjelju, tri dana prije Božića, političke vlasti i socijalne službe u cijelom svijetu da učine sve što je u njihovoj moći da obitelji imaju dom.

Papa je u nedjeljnom Angelusu na Trgu svetog Petra, izvan okvira pripremljenog govora, primijetio: "Vidim da dolje velikim slovima piše: Siromašni ne mogu čekati! To je lijepo rečeno!", rekao je, popraćen pljeskom vjernika.

"Pomislim na to da se Isus rodio u štalici, a ne u kući. Zatim je morao bježati u Egipat da bi spasio život. Na kraju se vratio kući u Nazaret", rekao je, nakon što je jako pohvalno govorio o Josipu, Marijinu zaručniku, koji je prihvatio svoju sudbinu i uzdao se u Boga.

"Postoji toliko obitelji bez doma, bilo da ga nikada nisu imale ili su ga izgubile iz raznih razloga! Obitelj i dom idu zajedno! Jako je teško voditi obitelj naprijed bez doma", rekao je Papa, koji je jako osjetljiv na socijalna pitanja.

Papa je pozvao "sve ljude, socijalne službe i vlasti da učine sve što je u njihovoj moći da obitelji imaju dom."

Na kraju je svima zaželio "Božić pun nade, pravde i bratstva."