Ovo su nositelji lista SDP-a na izborima za Sabor po izbornim jednicama. Za Zagorce nema iznenađenja

1710532182-PXL_150324_111705580-750x500.jpg

Na današnjoj konferenciji za medije Peđa Grbin je istaknuo da su svi koalicijski partneri prihvatili Zorana Milanovića kao kandidata za premijera. Nije, međutim, htio govoriti o detaljima pregovora s potencijalnim partnerima, dodavši da će ih objaviti tek kada razgovori sa svima budu gotovi, a na idućoj sjednici GO-a 25. ožujka, najavio je, bit će usvojene i kompletne liste.

Nije odgovarao na pitanja što će biti s Milanovićem na izbornoj listi, pozvavši da se pričeka što će Ustavni sud reći u ponedjeljak. Nije htio komentirati ni stav Sandre Benčić (Možemo!) da bi dala ostavku da je na Milanovićevu mjesto, kazavši da je to njen stav te ponovio svoj stav da formalno-pravne zapreke za Milanovićevo sudjelovanje na izborima nema.

Na sjednici Glavnog odbora, potvrđeni su vodeći ljudi SDP-ove koalicije po izbornim jedinicama. Ako se Ustavni sud izjasni da Milanović ne može biti na listi, onda on neće biti prvi u prvoj izbornoj jedinici, kako je jučer najavljeno, ali i dalje ostaje SDP-ov kandidat za premijera. Umjesto njega, u tom slučaju prvi bi bio Arsen Bauk.

U drugoj izbornoj listu će predvoditi Boris Lalovac, u trećoj Siniša Hajdaš Dončić, u četvrtoj Mišel Jakšić, u petoj Predrag Fred Matić, u šestoj Mihael Zmajlović, u sedmoj Kristina Ikić Baniček, u osmoj Peđa Grbin, u devetoj Sabina Glasovac, a u desetoj Ranko Ostojić. SDP u 11. izbornoj jedinici, u kojoj se biraju tri zastupnika dijaspore, neće imati listu.