Otkrivene spomen ploče poginulim zabočkim braniteljima

Autor zagorje.com

Spomen ploče otkrivene su za trojicu pokojnih hrvatskih branitelja

1-2.jpg

Jučer su članovi UDVDR ogranak Zabok s predsjednikom Josipom Horvatinom, predsjednikom UDVDR podružnice Krapinsko-zagorske županije Stjepanom Pavliša gradonačelnikom grada Zaboka Ivanom Hanžek i obiteljima pokojnih hrvatskih branitelja Antuna Čižmeka, Vlade Kolara i Marijana Šenjuga upalili svijeće kod centralnog križa na gradskom groblju, a nakon toga položili vijence i zapalili simbolično u prigodi postojanja 25.godina grada Zaboka po 25. lampaša na svakom grobu poginulog hrvatskog branitelja.

Naime, kao trajni spomen na poginule hrvatske branitelje Antuna Čižmeka , Vlade Kolara I Marijana Šenjuga, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko-zagorske županije i grad Zabok uz suglasnost njihovih obitelji na rodnim kućama postavljaju Spomen ploču. Izgradnju i postavljanje Spomen ploče u potpunosti financira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Krapinsko-zagorske županije.

- Spomen ploče trajni su spomen na žrtvu za Domovinu i obaveza mlađima naraštajima da njeguju tradicije novije hrvatske povijesti u koju su i svoje živote utkali i hrvatski branitelji Čižmek Antun, Kolar Vlado i Šenjug Marijan – rekli su iz UDVDR-a.