Osnovna škola Augusta Cesarca uskoro dobiva pristupnu rampu za ulaz u školu

Autor S. Pušec

U tijeku je projektiranje dječjih igrališta u Žutnici, Zagori i Tkalcima, raspisan je natječaj za sanaciju klizišta u Tkalcima, nadogradit će se Dječji vrtić Gustav Krklec, a modernizirat će se i javna rasvjeta na krapinskom području

škola krapina augusta cesarca.jpg

Tijekom listopada ili najkasnije početkom studenog, Grad Krapina će raspisati postupak javne nabave za izmještanje željezničko – cestovnog prijelaza Dolac. – U pripremi je natječajna dokumentacija, a za taj smo projekt potpisali sporazum s HŽ Infrastrukturom. Očekujemo da će početkom listopada bio objavljen i natječaj za dogradnju Dječjeg vrtića Gustav Krklec za nove dvije odgojne grupe. Time bi se povećao kapacitet vrtića, a očekujemo uskoro odgovor da li smo prošli na natječaju za produženo radno vrijeme vrtića. Administrativnu provjeru smo prošli – rekao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Dječja igrališta

Radi se i na projektu uređenja dječjih igrališta na krapinskom području. Početkom godine uređena su igrališta na Šapcu i kod OŠ Augusta Cesarca, sada je u tijeku projektiranje igrališta u Žutnici, Zagori i dva u Tklacima. Natječaj za modernizaciju i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na području grada Krapine poništen je. -  Na natječaj smo dobili daleko više ponude nego što smo imali osiguranih sredstava. Pretpostavili smo da će cijene vjerojatno porasti, ali nismo očekivali da budu rasle u tom obimu, pa smo natječaj poništili i odlučili ga raspisati početkom sljedeće godine. No, raspisali smo natječaj za sanaciju klizišta u Tklacima, na Vrhovčevom brijegu. Procijenjena vrijednost je oko 400 tisuća kuna. Također, raspisan je i natječaj za sanaciju jednog propusta preko potoka u Vidovcu, gdje je procijenjena vrijednost oko 200 tisuća kuna – ističe gradonačelnik Gregurović.

Projekt pristupačnosti

Proveden je i postupak javne nabave za projekt pristupačnosti u OŠ Augusta Cesarca. Radi se o projektu u sklopu kojeg bi se uredila, s obzirom da školu pohađaju i djeca s invaliditetom, pristupna rampa za ulaz u školu sa strane prema Krapinčici. – Uredit će se i sanitarni čvor u školi, prilagođen osobama s invaliditetom. Za taj projekt nam je od strane Ministarstva branitelja odobreno 120 tisuća kuna, a procjenjuje se da bi nas to ukupno koštalo oko 200 tisuća kuna. Uskoro će krenuti realizacija – najavio je Zoran Gregurović.

Javna rasvjeta

Ove će se godine dopunjavati i javna rasvjeta na području grada Krapine. - Proveden je postupak javne nabave, za što je ove godine predviđeno 400 tisuća kuna s PDV – om. Javna rasvjeta dopunila bi se sukladno zahtjevima mjesnih odbora, a neovisno tome pripremamo i projekt modernizacije javne rasvjete na području cijelog grada, gdje bi se postojeća klasična rasvjetna tijela zamijenila LED rasvjetom, pa očekujemo da bi uskoro i taj natječaj trebao krenuti van. Time je oko 80 posto svih naselja pokriveno javnom rasvjetom - dodaje gradonačelnik.