OROSLAVJE SLAVI DAN GRADA 'U proteklih godinu dana u Oroslavje je doselilo 239 stanovnika'

Autor jk/kp

Gradonačelnik Emil Gredičak predstavio je ostvarene projekte, a potpisan je i sporazum o izgradnji sportske dvorane u Oroslavju

Image00012.jpg

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, Oroslavje je obilježilo Dan grada. Na samom početku, gradonačelnik Emil Gredičak ponosno je objavio kako je odsada svima u centru dostupan širokopojasni besplatni Internet, jedno od predizbornih obećanja koje je najavio, smatrajući kako je i to jedna od važnih stvari koja daje Oroslavju modernost i inovativnost.

Istaknuo je i kako je Oroslavje prvi grad u Hrvatskoj koji je u potpunosti modernizirao i rekonstruirao javnu rasvjetu te kako grad bilježi i porast izravnih prihoda od 20 - ak posto u prvoj polovici ove godine u odnosu na lanjsku, ali i pad nezaposlenosti te povećane gospodarske aktivnosti. – Od 1. kolovoza 2017. do 1. kolovoza 2018. 239 novih stanovnika prijavilo je boravište u Oroslavju, stoga svojim građanima moramo pružiti još kvalitetniju uslugu – istaknuo je Gredičak, govoreći i o socijalnom karakteru gradskog proračuna te povećanim naknadama za novorođene, subvencijama udžbenika, prijevoza, stipendijama i slično. Najavio je i projekt rekonstrukcije dječjeg vrtića i društvenog doma u Slatini, a spomenuo je i brojne komunalne radove koji su izvršeni. – Turizam je sve jača grana u Oroslavju, odvijaju se brojne manifestacije, raste broj noćenja, a i otvoren je Park znanosti, koji ima rekordnu posjećenost. Uvijek moramo težiti biti što bolji, a pritom ne zaboraviti tko smo i odakle dolazimo – zaključio je.

Podijeljena su i priznanja Grada, pa je tako plaketa Grada pripala OPG – u Cesarec za osvojeno zlato u proizvodnji bučinoga ulja. Grb Grada dodijeljen je Angelu Cordelli iz tvrtke AquafilCRO te Luki Vevercu (Park znanosti). Zahvalnice su primili Adam Mokos Pazman, Antonela Cesarec, Udruga ''Oroslavski vez'', TPK Orometal i Powerlifting klub ''Srele brutal team''.

Ispred brojnih okupljenih čelnih ljudi zagorskih gradova i općina, čestitke povodom dana grada uputio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. – Kad vidimo koliko pozitive ima u Emilu, dobijemo i sami neke nove ideje. Puno se toga u Oroslavju pokrenulo, puno se radi, a mi koji smo ovdje u svakodnevnom kontaktu sa sugrađanima znamo koji su problemi i što je najvažnije u mjestu – rekao je Gregurović.

Emil ide naprijed, odnosno njegov optimizam da se uhvati u koštac sa svim problemima grada. Oroslavje je oduvijek bio avangardan grad, otvoren prema puno novih stvari i treba pustiti da se razvije. Stoga želim da Emil i dalje bude otvoren za sve građane i ideje i da gradi karijeru modernog gradonačelnika – rekla je u svom govoru predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Župan Željko Kolar u svojoj čestitki gradu najavio i nove velike projekte koji čekaju Oroslavje. – Zahvaljujem svim nagrađenima, koji daju kvalitetu života u Oroslavju i našoj županiji. Što se oroslavja tiče, prioritet krapinsko – zagorske županije bit će izgradnja kružnog toka u centru te sportske dvorane – rekao je župan Kolar te je ovom prilikom s gradonačelnikom Gredičakom i ravnateljicom OŠ Oroslavje Sanjom Šakoronja potpisao sporazum o izgradnji dvorane.

Čestitke povodom Dana grada uputili su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ivan Ćelić, izaslanik predsjednice Zdravko Tušek te Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Svečanoj su sjednici prisustvovali i brojni predstavnici oroslavskih gospodarstvenika, političkih opcija i institucija, a za glazbene crtice u pauzama pobrinule su se članice Ženskog zbora KUD – a Sloboda.