NOVI ZAKON, NOVA PRAVILA: Krapinske Toplice ostaju bez hitnog prijema?

Autor zagorje.com

Prema novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti u Specijalnim bolnicama ukinuli bi se hitni prijemi

Specijalna bolnica

Danas se u Saboru raspravljalo o novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti koji, čini se, neće donijeti poboljšanje za sve korisnike medicinskih usluga. Tako bi prema novom Zakonu bilo onemogućeno da hitni prijem djeluje unutar Specijalne bolnice. U našoj je županiji takav slučaj u Krapinskim Toplicama, a da bi to donijelo negativne posljedice za pacijente i loše utjecalo na kvalitetu zdravstvene zaštite upozorio je u saborskoj raspravi saborski zastupnik SDP – a Marko Vešligaj. Kakoje reka, zahvaljujući hitnom prijemu koji u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju postoji od ranih 90 – ih godina spašeni su brojni životi. – Obzirom na blizinu Hitne internističke ambulante i kardiološkog laboratorija Klinike Magdalena, smještenog u istoj zgradi, transport bolesnika traje svega 2 do 3 minute. Navedeni način zbrinjavanja bolesnika s kardiovaskularnim tegobama rezultira odličnim rezultatima liječnja jer je smrtnost bolesnika svega 1.5 % - istaknuo je Vešligaj.

Dodao je kako je na njegovo reagiranje ministar Kujundžić dao komentar da se ne razumije u problematiku, no Vešligaj kaže kako to samo pokazuje nerazumijevanje nekoga tko bi se trebao brinuti da zdravstvena usluga bude dostupna svima, bez obzira gdje živjeli.
- Na takav bahati nastup ministra, bit ću još uporniji i glasniji u svojem traženj jer i jedan spašeni ljudski život zbog postojanja navedenog hitnog prijema je puno – zaključio je Vešligaj.

On je svoj saborski istup i razmišljanje podijelio i na svom Facebook profilu gdje su mu građani napisali poruke potpore.