Novi garderobni ormarići za učenike zabočke škole

Autor

Grad Zabok je u toj investiciji sudjelovao s 87.500 kuna, dok je škola platila razliku

ormarići.JPG

Zabočki osnovci dobili su garderobne ormariće pa je tako garderoba te škole dobila novo ruho nakon dugo vremena. Ravnatelj škole Tomislav Polanović rekao nam je kako je nabava ormarića stajala oko 150 tisuća kuna. Grad Zabok je u toj investiciji sudjelovao s 87.500 kuna, dok je škola platila razliku. - Imali smo malo problema kod projektiranja veličine i rasporeda ormarića stoga što smo ograničeni veličinom garderobe, no uspjeli smo smjestiti svih 700 ormarića tako da ima i dosta manipulativnog prostora. Svaki učenik ima svoj ormarić, a svi ormarići su numerirani – rekao je ravnatelj dodajući da su učeničke reakcije bile izrazito pozitivne te da su učenici aktivno pomagali kod postavljanja ormarića.

No ormarići nisu jedina investicija odrađena u školi ove godine. Ove školske godine škola je, prema riječima ravnatelja, sanirala i podove u amfiteatru u prizemlju škole te nabavila šest pametnih ploča, a u tijeku su i pregovori za nabavu tableta. Iako škola mnogo toga nabavlja sama i uz pomoć donatora, mnogo pomaže i Grad Zabok. Kako su nam rekli iz Grada, kako bi se djeci omogućio dostupan i kvalitetan sustav odgoja i obrazovanja u proračunu Grada Zaboka za 2017. godinu za program osnovnoškolskog obrazovanja planirana su sredstva u iznosu od 442.500 kuna i to za financiranje plaća i za program produženog dječjeg boravka za učenike prvih i drugih razreda Osnovne škole K. Š. Gjalski.

- Planirani rashodi predviđeni su još i za sufinanciranje školske kuhinje za 36 učenika čiji su roditelji slabijeg imovinskog statusa, sufinanciranje troškova asistenta u nastavi zajedno dijete s poteškoćama u razvoju, te za dodatne programe u koje ulaze rashodi za sufinanciranje škole za neplivače koju je ove godine pohađalo 80 učenika, škole u prirodi, Novigradskog proljeća, produženog boravka, sufinanciranje prijevoza učenika osnovnih škola te ljetovanja djece slabijeg imovinskog statusa za koje svake godine Grad izdvaja iznos od 25.000 kuna – rekli su iz Grada Zaboka.