Nositelj investicije gradnje Spomen obilježja braniteljima bit će Grad Krapina

Autor zagorje.com

Cilj ovog projekta je stvaranje uspomene odavanja počasti smrtno stradalim i umrlim braniteljima, a već je ranije odlučeno da se Spomen obilježje izgradi u Perivoju Janka Draškovića

kolaž spomenik.jpg

Gradsko vijeće Krapine na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo odluku o pokretanju projekta izgradnje i uređenja Spomen obilježja smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko - zagorske županije. Cilj ovog projekta je stvaranje uspomene odavanja počasti smrtno stradalim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu s područja Krapinsko – zagorske županije, a već je ranije odlučeno da se Spomen obilježje izgradi u Perivoju Janka Draškovića u Krapini.

Partneri u projektu

Projekt će se realizirati prema rezultatima natječaja za izradu idejnog rješenja spomen - obilježja zagorske podružnice Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” te prvonagrađenom radu autora Filipa Romića i Krešimira Romića, prema kojem je potrebno izraditi projektnu dokumentaciju. Gradonačelnik Krapine ovlašten je poduzeti pravne radnje i donijeti provedbene akte u svrhu prijave za sufinanciranje i realizaciju projekta. U realizaciji navedenog projekta, Grad Krapina bio je partner Udruzi ratnih veterana 2. gardijske brigade “Gromovi” i za daljnje aktivnosti će biti nositelj investicije.

Najkvalitetnije rješenje

Podsjetimo, Udruzi ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“, podružnica Krapinsko - zagorske županije, u partnerstvu s Gradom Krapinom odobrena su sredstva, 80 tisuća kuna od Ministarstva branitelja za raspisivanje natječaja za idejno rješenje spomen obilježja. Natječaj je provelo Društvo arhitekata Varaždin, a cilj je bio dobivanje najkvalitetnijeg rješenja za Spomen obilježje. U sufinanciranje ovog projekta uključit će se i drugi zagorski gradovi i općine. Planirana vrijednost investicije je 500 tisuća kuna.