Noć kazališta u Krapini

Autor sp

U subotu 25. studenog u 19 sati "Žensko kazalište" Gornje Jesenje izvesti će svoju predstavu

krapina_kazali_te.jpg

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija koja je pokrenuta s ciljem promicanja profesionalnog i amaterskog kazališnog stvaralaštva kroz kontinuirano njegovanje postojeće kazališne publike, ali i stvaranje nove. Održava se istovremeno u 11 europskih država (Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji, Mađarskoj, Češkoj, Bugarskoj i Belgiji), svake godine u studenom.

Pučko otvoreno učilište Krapina priključilo se manifestaciji 2015. godine i već treće godine za redom toga dana organizira kazališnu predstavu. Ove godine, u subotu, 25. studenog u 19 sati će AKUD "Žensko kazalište" Gornje Jesenje izvesti predstavu: „Ona hoće, on neće!!“

Kratki sadržaj predstave:

Majka je nesretna jer njezina kćer Janica već godinama čeka da ju susjed Ivek zaprosi, a to se nikako ne događa.. Ivek se radi frajer i ne mari jako za Janicu, čak štoviše.

Majka traži pomoć od susjede koja je udovica (već je 3 muža pokopala), a dolazi i teta iz Zagreba koja vidi rješenju u oglasniku "ženidba i udaja", smatra da bude tako riješen Janičin problem: ženik iz Zagreba, šljaker u najboljim godinama, između 30 i 60, koji ima gajbu na Kvatriću! Ali, kao i obično, i tu dolazi do zavrzlama… a rasplet je neočekivan. Ulaznice po cijeni od 15 kn mogu se kupiti na blagajni Festivalske dvorane od utorka do petka od 13 do 17 sati, sat vremena prije predstave i na www.ulaznice.hr.