NENAD KOVAČIĆ: “Ponosni smo što naš omladinski pogon broji 113 polaznika“

Uspješan rad omladinskog pogona županijskoj prvoligaša iz Dubrave Zabočke

SPORT 23.10._NOGOMET OMLADINSKI POGON RUDAR Treneri omladinskog pogona Rudara DZ s predsjednikom Mariom Videkom.jpg

Vrlo dobar rad omladinskog pogona NK Rudar DZ pod vodstvom Nenada Kovačića iz dana u dan u dan dolazi na naplatu. U seniorskoj utakmici protiv Klanjca u sastavu Rudara bila su čak petorica igrača, koja su prije tri i pol godine počela trenirati pod Kovačićevom paskom.

A 2015. kada je Kovačić preuzeo omladinski pogon Rudara, isti je brojao 30 polaznika. Danas omladinski pogon Rudara DZ broji 113 polaznika, među kojima je i 14 djevojčica.

- Ponosan sam na broj članova našeg omladinskog pogona, 113 polaznika respektabilna je brojka. Imali smo velikih rupa, a sada smo fino popunjeni. Prstiće (18 polaznika), zagiće (14) i djevojčice (14)trenira profesorica kineziologije, Maja Gregurić. Zanimljivo je da su se djevojčice same skupile i tražile da treniraju, bez naše inicijative, a čini se da ćemo imati kvalitetnu ekipu – otkriva nam Nenad Kovačić.
Petnaestoro limača trenira Vanja Milinković (posjeduje C licencu i polazi B-tečaj), osmanaest mlađih pionira vodi sam Nenad Kovačić (B – licenca), devetnaest starijih pionira Renato Černjević (C-licenca), a petnaest juniora vodi Mladen Sovec (B-licenca). Neizostavni dio ove trenerske ekipe je i trener vratar Damir Cujzek – Bubi (B-licenca).

- Svi treneri koji rade u našem omladinskom pogonu imaju odgovarajuće licence i teže daljnjem obrazovanju i osobnom napretku. Zagići su nam drugi, limači treći, mlađi i stariji pioniri na vodećim pozicijama, a digli su se i juniori koji su trenutno šesti. Posebno me veseli što smo se pojačali Vanjom i Majom, koji su nam donijeli dodatnu engergiju i odlično rade svoj posao. Rezultat nam nije primaran, no on kvalitetnim radom dolazi sam po sebi. Moram demantirati neke priče da mi u svoj omladinski pogon privlačimo djecu nudeći im mobitele i slične stvari. Klinci dolaze k nama isključivo radi našeg kvalitetnog rada – govori nam Kovačić.

Velika očekivanja od izlaznih starijih pionira i ulaznih juniora

U Rudaru puno očekuju od izlanih starijih pionira i ulaznih juniora. Već za godinu i pol nekolicina njih bi trebala ući u prvu momčad, čime bi prva „petoljetka“ bila uspješno završena. A sve je krenulo prije tri i pol godine i razgovorom predsjednika Rudara, Maria Videka i mladog i vrlo kvalitetnog trenera, Nenada Kovačića, koji je početne trenerske korake napravio u Tondachu, na nagovor Damira Srebačića, a danas je u samom vrhu trenera omladinskih pogona u Hrvatskom zagorju, pa i malo šire. Kovačić i Videk krenuli su od nule, a danas Rudar ima jedan od najboljih omladinskih pogona u Hrvatskom zagorju.

Zajedništvo u svim strukturama

- Velike zasluge za uspješan rad omladinskog pogona idu predsjedniku kluba, Mariu Videku. Bez njega sve ovo ne bi bilo moguće. Moram naglasiti i zajedništvo koje se stvorilo u svim klupskim strukturama. Svi imamo jedan cilj, a to je podizanje rada kluba na jednu višu razinu, u što ulažemo dosta energije, počevši od našeg predsjednika, do Upravnog odbora, nas trenera, pa do našeg vrijednog ekonoma Iveka koji se brine da su tereni u odličnom stanju i da nam ništa nedostaje prije i nakon treninga i utakmica – završio je Kovačić.

Trener Nenad Kovačić poziva sve dječake u dobi od 5-8 godina i djevojčice od 10-16 godina da se priključe radu omladinskog pogona Rudara DZ.

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve mobitela: 098/700-390 (Nenad Kovačić) i 098/131-2875 (Maja Gregurić).
-