Nastavljaju s redovnim aktivnostima

Skupština Planinarskog društva ''Grohot'' Marija Bistrica

Nastavljaju s redovnim aktivnostima2.JPG

U petak 26. travnja održana je redovna skupština Planinarskog društva ''Grohot'' Marija Bistrica. Prema izvješću o radu koje je podnijela predsjednica Iva Muhek, 2023. godinu društvo je završilo sa 43 člana, od čega su 22 seniora 16 članova u radnom odnosu i pet članova mladi, studenti ili djeca.

U osvrtu na prošlu godinu istaknuto je kako je u ožujku održan, u suradnji sa HPD ''Belecgrad'', tradicionalni pohod povodom Svetog Bernarda na kojem se okupilo više od 200 planinara. U travnju je održana redovna izborna skupština, na kojoj je za predsjednicu izabrana Iva Muhek, a provođene su i akcije čišćenja i obnove odmorišta. Početkom srpnja održan je tradicionalni obilazak Bistričke šetnice ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir'', a u suradnji sa TZ Općine Marija Bistrica planinari su sudjelovali u pripremi i organizaciji utrke Trail ''Za dušu i tijele Mirko Fulir'', koja je održana nakon odgode u studenome.

Što se tiče planova za ovu godinu, već je odrađeno Vincekovo, susret povodom sv. Bernarda, i nekoliko izleta. U planu su sve redovite aktivnosti i izleti, koji će ovisiti i o odazivu. Ljetni obilazak šetnice ove je godine planiran 7. srpnja, a u lipnju će bistrički planinari ugostiti prijatelje iz BiH, iz PD ''Goran'' Gornji Vakuf-Uskoplje.