'Naša je prednost je što imamo angažirane i educirane turističke djelatnike jer ljudi su uistinu ključ uspjeha'

Autor M. Šimunić

Krapinske Toplice na nedavno su održanim Danima hrvatskog turizma osvojile nagradu za najbolju destinaciju zdravlja u Hrvatskoj. Dobivanje nagrade, ali i daljnji razvoj turizma komentirao je načelnik Ernest Svažić

ernest svažić.jpg

Na nedavno održanim Danima hrvatskog turizma na Hvaru u kategoriji najbolje destinacije zdravlja u Hrvatskoj Krapinske Toplice proglašene su najboljom destinacijom zdravlja u Hrvatskoj. Veselje zbog velikog priznanja, kako nam je rekao načelnik Ernest Svažić, još uvijek nije splasnulo.

- Vrlo smo ponosni na nagradu i drago nam je što smo je osvojili. Drago nam je što su kolege iz struke primijetili i honorirali trud svih dionika zdravstvenog turizma na području općine – rekao nam je u razgovoru načelnik Svažić. Ističe, do nagrade je dovela zajednička suradnja svih dionika koji sačinjavaju zdravstveni turizam, ali i turizam općenito. - Na Hvaru se kroz sve forume provlačila teza kako su za razvoj turizma najvažniji ljudi. Bitne su naravno i zgrade i infrastruktura i određeni standard, međutim do uspjeha se ne može doći bez angažiranih i educiranih ljudi. Mislim da je upravo to prednost Krapinskih Toplica – naglasio je načelnik Krapinskih Toplica dodajući da ova općina ima dobru bazu i za daljnji razvoj zdravstvenog turizma zbog Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju koja ima iskustvo veće od 150 godina. Ipak, ističe načelnik, svjesni su da se od stare slave ne živi pa zato pripremaju i Strategiju razvoja turizma, a upravo turizam ima važno mjesto i u ukupnoj strategiji razvoja Općine koja je već donesena.

- Dakle, imamo vrlo jasno postavljene točke u perspektivi daljnjeg razvoja našeg turizma. Uz specijalnu bolnicu, koju sam već spomenuo, izuzetno su važni i privatni dionici kojih imamo sve više. Mislim da je pozitivna stvar što se razvija poduzetništvo u zdravstvu i turizmu – rekao je Svažić dodajući kako će i daljnji naglasak pri razvoju turizma biti zdravstveni turizam. Ipak, napominje toplički načelnik, svjesni su da im nedostaje smještajnih kapaciteta. Napori Općine su, upravo zato, usmjereni su prema privlačenju ulagača. – Upravo zato i odlazimo na velike investicijske forume gdje komuniciramo atraktivnosti Krapinskih Toplica prema ulagačima iz područja hotelijerstva jer smo svjesni da je to itekako potrebno – rekao je načelnik Svažić dodajući kako su vrlo zadovoljni što su u pripremi dva velika hotelska projekta, jedan ruskih, a jedan kineskih investitora.