Najmlađi atletičari uživali na uspješno organiziranom natjecanju u Zaboku

Po drugi puta za redom Atletski klub Zabok organizirao „Kids athletics“ igre po programu IAFF

SPORT 12.3._ATLETIKA KLINCI 2.jpg

Atletski klub Zabok po drugi je puta uspješno organizirao „Kids athletics“ igre, atletsko natjecanje po IAAF-ovom globalnom programu. Tako se u gradskoj dvorani u Zaboku okupilo 76 limača iz Zaprešića, Samobora, G. Stubice, Oroslavja, i Zaboka. Slobodno možemo reći da je to bilo pravo malo regionalno natjecanje u dječjoj atletici. Najbrojniji su bili mali Zaprešićani sa 22 predstavnika, slijedio je Zabok sa 20, Samobor 18, G. Stubica 12 i Oroslavje 4 atletičara. Svi oni bili su okupljeni u 10 timova kreativnih naziva: Bijeli zmajevi, Vatrene kokoši, Munjeviti, Zlatni pobjednici, Cvijetići, Pingvini, Mini gepardi, Munje, Najbolja osmica i Plavi tim, a snage su okušali u sedam različitih disciplina: skoku u dalj, sunožnom troskoku, bacanju koplja, bacanju medicinke, sprintu sa preponama, formuli 1 (utrka sa raznim preprekama) i kružnoj utrci u trajanju od 5 minuta, prikazavši pri tom izvanredne rezultate.

Klinci su uživali, rezultati nisu bili u prvom planu, no spomenimo da je najviše uspjeha imala ekipa AK Zaprešić „Najbolja osmica“, drugo mjesto osvojile su „Vatrene kokoši“ iz AK Samobor 2007, dok su se na treće mjesto plasirali „Munjeviti“ iz AK Rudolf Perešin G. Stubica. Uz tri prvoplasirane ekipe, svi natjecatelji bili su nagrađeni medaljama posebno izrađenima za ovu priliku, što je posebno razveselilo sve male atletičare. Medalje su limačima dodijelili članovi AK Zabok a ujedno i članovi hrvatske atletske reprezentacije, Jelena Brezak i Nikola Špoljar.

U organizaciji je sudjelovalo 18 članova AK Zabok, točno koliko je od strane IAAF-a propisano za natjecanje ovog tipa.

- Zahvaljujemo svim voditeljima ekipa, natjecateljima i njihovim roditeljima na sudjelovanju, a nadamo se da ćemo se iduće godine okupiti u još većem broju. Posebno se zahvaljujemo i sponzorima natjecanja „Pekarnici Katarina“ i „Trgocentru“ d.d. iz Zaboka - riječi su predsjednika AK Zabok, Matije Grabrovečkog.

Konačni rezultati:

1. Najbolja osmica (Zaprešić) 76
2. Vatrene kokoši (Samobor) 67
3. Munjeviti (AK Rudolf Perišin) 63
4. Zlatni pobjednici (Zaprešić) 50
5. Bijeli zmajevi (Zabok) 42
6. Plavi tim (Oroslavje-Zabok) 34
7. Mini gepardi (Samobor-Zaprešić) 30
8. Pingvini (Samobor) 22
9. Munje (AK Rudolf Perišin+Zabok) 20
10. Cvijetići (Zabok)