Na 26. Zagorskom gospodarskom zboru očekuje se oko 300 izlagača

Autor sp

U Krapini je danas potpisan sporazum o organizaciji 26. Međunarodnog sajma gospodarstva 'Zagorski gospodarski zbor', koji će se u Krapini održati od 6. do 8. rujna

-zgz sporazum

Od 6. do 8. rujna u Krapini će se održati 26. Međunarodni sajam gospodarstva 'Zagorski gospodarski zbor'. Tim su povodom danas u Krapini sporazum o organizaciji Zbora potpisali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, predsjednik HGK Županijske Komore Krapina Josip Grilec, predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško te gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović. Kako je ovom prilikom istaknuto, ovogodišnja zemlja partner ZGZ – a je Austrija, a partnerska županija je Vukovarsko – srijemska.

Kako je istaknuo župan Kolar, odlični rezultati poslovanja domaćih gospodarstvenika, obrtnika i poduzetnika daju obavezu da Zagorski gospodarski zbor bude svake godine sve bolji i veći. – Opet nam je u porastu gospodarstvo, izvoz, dobit, povećanje zaposlenosti i na takvim temeljima mi možemo graditi projekte. Posebno mi je drago što će Vukovarsko – srijemska županija biti partner, a ovaj će ZGZ biti možda zapamćen jer će početi radovi na izgradnji Poduzetničkog inkubatora u Krapini, ako će sve proći u redu. To bi bio dodatni vjetar u leđa gospodarstvu i strukovnom obrazovanju u Krapinsko – zagorskoj županiji. Sajam će biti sigurno bolji i posjećeniji nego prošle godine – istaknuo je Kolar.

Kako je rekao Josip Grilec, ove se godine očekuje 300 – injak izlagača iz Hrvatske, Austrije te županije partnera. – Nadam se da će se oni i kasnije rado vraćati u Zagorje. Moram istaknuti da je Zbor, za sve koji žele izlagati na njemu i posjetiti ga, besplatan, dakle nema kotizacije niti ulaznica – dodao je Grilec.

Davor Pleško uputio je apel domaćim gospodarstvenicima i obrtnicima da se predstave u što većem broju te najavio da će Obrtnička komora i ove godine osigurati besplatne usluge šišanja, podjelu majstorskih diploma, prezentacije tradicijskih i umjetničkih obrta i druge sadržaje.

Da Tjedan kajkavske kulture i sam Zagorski zbor napreduje iz godine u godinu, potvrdio je i gradonačelnik Zoran Gregurović. – Zbor je proširen i na vanjske sadržaje, izložbeno – prodajni dio kroz Šetalište Hrvatskog narodnog preporoda, a Vinski plac postaje neizostavni dio Zbora. Ove godine imamo još nekoliko novih ideja, no neka one ostanu iznenađenje, a posjetitelji i izlagači neka dođu, sigurno im neće biti žao – pozvao je u Krapinu Zoran Gregurović.

Prijave za 26. Zagorski gospodarski zbor mogu se izvršiti on – line na www.zgz.hr do 25. srpnja. Organizatori najvećeg okupljanja i promocije gospodarstvenika je HGK Županijska komora Krapina, u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko - zagorske županije, Krapinsko-zagorskom županijom i Gradom Krapinom.