Mladost dočekuje Gaj u najjačem zagorskom derbiju

U Zaboku nas zasigurno očekuje praznik nogomet, nadamo se uz pune tribine

foto:arhiva

U nedjelju 15. travnja s početkom u 10 sati u derbiju 22. kola IV. NL-središte Zagreb ili bolje rečeno u zagorskom derbiju sange će odmjeriti Mladost i Gaj. Trenutno je to najjači zagorski nogometni derbi.

U Zaboku nas zasigurno očekuje praznik nogomet, nadamo se uz pune tribine. Mladost u derbi ulazi s 30 bodova i sa šeste pozicije, dok Gaj na petoj poziciji ima četiri boda više. Zabočani u derbi ulaze nakon što su u proteklom tjednu osvojili četiri boda. Nakon što su savladali Stupnik u gostima kod vrlo jakih Gradića uzeli su bod, s time da su propustili tri stopostotne prilike koje su imali Hrastinki, Bunčec i V. Kotarski. Destkovani Gaj prvo je u srijedu poraže na svom travnjaku od Save Strmec, dok je u nedjelju na istom mjestom šesticom ispratio Slunj. Nakon male krize na klupu se vratio trener Deak, a šestica proti Slunja najbolje je pokazala da je njegov povratak opravdan. Pobjeda još više dobiva na vrijednosti kada se zna da je šest pogodaka postiglo šest različitih igrača.

Vinko Kotarski protiv Dubravka Vujice

S najvećim ćemo zanimanjem gledati dvoboj dva mlada, talentirana napadača. Vinka Kotarskog koji je s osam golova zajedno s Malarićem prvi topnik Mladosti, a s druge strane Dubravka Vujica koji je s 12 golova prvi topnik lige. Zbog tri žuta kartona kod Zabočana neće biti Maria Malarića, dok je kod Gaja upitan nastup ozlijeđenog Oraića.

Dražen Kovjanić

- Čeka nas utakmica protiv naših sportskih prijatelja iz Mača, koja bi prema svim parametrima trebala biti praznik nogometa. Nadam se da će nas poslužiti i vrijeme, te da će tribine u Zaboku biti pristojno ispunjene. Očekuje nas jedna iznimna uzbudljiva i neizvjesna utakmica. Od kada sam ja na zabočkoj klupi u službenim utakmicama Gaj ima jednu pobjedu više. Mislim da je vrijeme da izjednačimo taj omjer i da još više uhvatimo priključak s vodećom petorkom i mirno sezonu privedemo kraju – riječi su trenera Mladosti, Dražena Kovjanića.

Željko Deak

- Očekujem pravi derbi. U takvim utakmicama odlučuju sitnice. Onaj tko će manje griješiti, bit će bliži pobjedi. Moguća su sva tri znaka, no učinit ćemo sve da iznenadimo Mladost na njenom travnjaku, kao i prošle sezone. I mi i Mladost ove sezone pružamo kvalitetne partije i mislim da svojim igrama zaslužujemo puno gledalište u nedjelju – iz svog je kuta utakmicu najavio Željko Deak, strateg Gaja.
Podsjetimo jesenas je u Maču Gaj slavio s 1:0 nakon pogotka Vujice u jednoj zanimljivoj i otvorenoj utakmici. Prema svim parametrima ovo bi trebala biti jedna iznimno kvalitetna i zanimljiva utakmica, u kojoj bi gledatelji trebali doći na svoje.