Marija Puh: 'Izjava ministrice Murganić nije tako loša kako se čuje'

Autor zagorje.com

HNS-ova saborska zastupnica Marija Puh na neki je način stala u obranu ministrice

marija puh1

Nakon što je Mara Tomašević, supruga požeškog župana Alojza Tomaševića, uoči njegovog izbacivanja iz HDZ-a povukla sve optužbe za zlostavljanje, najviše je u javnosti odjeknula izjava ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić, koja je rekla da nije na njoj da procjenjuje je li to čudno, ali da su "to trebali riješiti i ranije unutar svojih obiteljskih odnosa".

-To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila - rekla je Murganić.

Na tu njenu izjavu reagirala je javnost, mnogi aktivisti, ali i političari, a u njenu obranu nije stao čak niti premijer Plenković, koji je izjavu nazvao nespretnom te naglasio kako je stav HDZ-a i Vlade jasno pokazan Tomaševićevim isključivanjem iz stranke.

U svojoj jučerašnjoj izjavi za Dnevnik Nove tv, HNS-ova saborska zastupnica Marija Puh iz Krapine o izjavi Nade Murganić rekla je kako je riječ o nespretno izrečenoj izjavi te na neki način pokušala obraniti samu ministricu.

- Vjerujem da je ta izjava jedna nespretno izrečena izjava. Poznavajući rad ministrice Murganić, samu ministricu, vjerujem da njena izjava nije tako loša kako se zapravo čuje ona sama po sebi – rekla je Puh.

Video izjavu Marije Puh možete pogledati OVDJE.