Ljetna škola socijaldemokracije na Velom Lošinju

Autor zagorje.com

Škola je trajala do 2. rujna, a zagorski Forum predstavljali su Katarina Kanceljak, Franjo Barilar i Mario Lipnjak

  forumaši2.jpg

I ove godine, već u tradicionalnom duhu, održana je Ljetna škola socijaldemokracije u Velom Lošinju. Škola je započela 28. kolovoza te trajala do 2. rujna, a zagorski Forum predstavljali su Katarina Kanceljak, Franjo Barilar i Mario Lipnjak. Sve značajnija potreba socijaldemokracije i socijaldemokratskih vrijednosti za malog čovjeka i za društvo općenito, osobito u današnjoj, sve kritičnijoj hrvatskoj realnosti samo su neki od brojnih zaključaka koje su naši forumaši usvojili temeljem sudjelovanja na Ljetnoj školi.

Raspravljalo se i o vanjskoj politici, međunarodnim odnosima, decentralizaciji, lokalnoj i regionalnoj samoupravi, lokalnim izborima, toleranciji, rodnoj ne/ravnopravnosti, ulozi mladih u društvu, obrazovanju te ekonomiji. Znanje o spomenutim temama forumašima su prenosili brojni istaknuti predavači/stručnjaci među kojima su se našli i Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko- zagorske županije te Marko Vešligaj, gradonačelnik Grada Pregrade i saborski zastupnik.

Školu je posjetio i predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić koji je mladim socijaldemokratkinjama i socijaldemokratima naglasio kako ovakve organizacije potiču mlade da nastave raditi za opće dobro te kako je važno da smo u politici zbog drugih, a ne zbog sebe. Po povratku, zagorski forumaši bogatiji su za nove spoznaje, znanja i iskustva koja će prenijeti na ostale foumaše kako bi Forum kao cjelina mogao što kvalitetnije raditi za dobrobit svakog sugrađana i sugrađanke pojedinačno ali i društva općenito.