Krim - policija ispituje krapinske gradske vijećnike

Autor

Vladimir Bajcer, član gradskog vijeća Krapine , nemalo iznenađen činjenicom da ga je ovih dana po nalogu općinskog držav

grb_krapina.jpg

Vladimir Bajcer, član gradskog vijeća Krapine , nemalo iznenađen činjenicom da ga je ovih dana po nalogu općinskog državnog odvjetništva posjetila krim - policija , te ga ispitivala o okolnostima donošenja odluke Gradskog vijeća iz lipnja prošle godine , o otpisu potraživanja Domu zdravlja Krapina i Nogometnom klubu Zagorec, na sinoćnjoj sjednici krapinskog gradskog vijeća zatražio je da gradski upravni odjel dobije objašnjenje od nadležnih, zbog čega se to radi .

.»Da li će to sada postati praksa i da li ćemo mi vijećnici za svaku odluku koju donosimo morati odgovarati krim policiji»- pita se Bajcer. S time se složio i gradonačelnik Alojz Malgorski te će odgovor zatražiti od Ministarstva pravosuđa i nadležnog saborskog odbora tim više što pretpostavlja da takovo ispitivanje vijećnika nije zakonito.

Tome u prilog ide i član 20 statuta Grada Krapine u kojem stoji da član gradskog vijeća ne može biti pozvan na kaznenu i prekršajnu odgovornost za izgovorene riječi, niti za glasovanje u radu gradskog vijeća.

Inspektorica iz krim - policije posjetila je i predsjednika Gradskog vijeća Ivana Klasića i navodno još neke vijećnike.

Inače na spomenutu odluku o otpisu potraživanja državna revizija za 2003-ću nije imala primjedbi.

Izvor: RHZK