Krenut će se u postupak otkupa zemljišta za dogradnju dječjeg vrtića

Autor sp

Ovih dana raspisuje se natjećaj za projektiranje dogradnje zlatarskog Dječjeg vrtića Uzdanica

zlatar_-_djecji_vrtic_uzdanica_u_zlataru.jpg

Grad Zlatar ovih će dana raspisati natječaj za projektiranje dogradnje Dječjeg vrtića Uzdanica, a nakon toga kreće faza dogovora s građanima i otkup potrebnog zemljišta za dogradnju.

– U rebalansu proračuna morat ćemo osigurati dodatna sredstva za ovaj projekt. Ove godine krećemo u projektiranje i kupnju zemljišta, kako bismo bili spremni na natječaj Mjere 7.4., koji se očekuje u travnju, da imamo gotov projekt i privučemo sredstva koja možemo. Bitno je da su građani koji posjeduju to zemljište informirani i u rješavanju tih imovinsko – pravnih odnosa ne očekuju se problemi, jer građani gledaju na dobrobit Zlatara i djece, kako ne bi bilo listi čekanja za vrtić – kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan - Pentek te dodaje kako je u planu otkup 1842 kvadrata zemljišta.

Prioriteti

Osim dječjeg vrtića, prioritet je u Zlataru i sanacija klizišta u Vinogradskoj ulici, ističe gradonačelnica. – Dobili smo kompletnu ponudu projektiranja i geomehaničkih istraživanja na klizištu, koju smo proslijedili Krapinsko – zagorskoj županiji i tražimo pomoć u sufinanciranju tog projekta, koji će nas koštati nešto više od 70 tisuća kuna – navodi gradonačelnica. Od ostalih projekata, nastavit će se radovi u Martinečkoj ulici u Zlataru, gdje će se postaviti još jedan novi sloj asfalta, a prikupljene su i ponude za projektiranje potkrovlja upravne zgrade u Zlataru, što je veliki prostor koji će koristiti zlatarske udruge i Pučko otvoreno učilište.

Sokolana

- Stigao nam je i ugovor Ministarstva kulture za sredstva za Sokolanu. Odradili smo sastanak s izvođačem radova i ove godine u Sokolski će dom biti uloženo 1,5 milijuna kuna, što su sredstva od Ministarstva plus novac koji izdvaja Grad. Nadamo se da ćemo završiti zgradu izvana, odnosno postavljanje fasade. Tu su još i unutarnji radovi, a za potpuni završetak potrebno nam je još oko 5 milijuna kuna – kaže Jasenka Auguštan – Pentek. Napreduje i prva faza uređenja Parka hrvatske mladeži. Postavljeni su novi kandelaberi, osam rasvjetnih tijela s LED rasvjetom, uz nogostup koji je napravljen nasuprot osnovne škole.