Kreće isplata povrata poreza

Autor zagorje.com

Danas 6. kolovoza krenuli su povrati preplaćenog poreza na dohodak za 2017.

povrat poreza

Povrat poreza, odnosno povrati preplaćenog poreza na dohodak za 2017. godinu, krenuo je s isplatom danas 6. kolovoza. Podsjetimo, ministar financija Zdravko Marić najavio da će velika većina, ako ne i sve, biti isplaćeno do kraja kolovoza.

Prema podacima Porezne uprave, do 2. kolovoza poreznici su zaprimili 3.832 prigovora na rješenja iz posebnog postupka o godišnjem porezu na dohodak za 2017. godinu.

Poseban postupak znači da većina građana nije trebala samostalno podnositi godišnju prijavu poreza na dohodak za 2017. godinu već se godišnji obračun poreza i prireza na dohodak za njih radi automatski u posebnom postupku. Podsjetimo, dio poreznih obveznika do kraja veljače trebao je podnijeti godišnju prijavu za prošlu godinu, a to su građani koji ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti, kao što su obrtnici, pripadnici slobodnih zanimanja i drugi obveznici koji dohodak utvrđuju na temelju poslovnih knjiga, porezni obveznici za koje Porezna uprava ne raspolaže podacima o njihovom ostvarenom dohotku i sl.