Kreće inicijativa za obilježavanje 25 godina od osnutka Tuđmanove mladeži u Zagorju

Autor zagorje.com

Nekolicina zagorskih osnivača Tuđmanove mladeži u KZŽ odlučila je sutra organizirati tematsko druženje s nekoliko predavanja u Tuđmanovoj spomen - školi u Velikom Trgovišću

tudjman

Iduće godine bit će točno četvrt stoljeća od kad je, na inicijativu tadašnjeg predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana, u Krapinsko - zagorskoj županiji osnovana 'Tuđmanova mladež', kako se to tada popularno nazivalo, a koja je u nekim dijelovima Hrvatske tada već postojala dvije godine.

Nekolicina zagorskih osnivača Tuđmanove mladeži u KZŽ stoga je odlučila sutra organizirati tematsko druženje s nekoliko predavanja u Tuđmanovoj spomen - školi u Velikom Trgovišću, što će biti i svojevrsno osnivanje inicijativnog odbora za organiziranje svečanog obilježavanja jubilarne godišnjica osnutka.

-Pozivamo Vas na tematsko druženje u srce Zagorja, rodno mjesto prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, povodom obilježavanja 25 godina osnivanja Tuđmanove mladeži u Krapinsko - zagorskoj županiji - stoji, između ostalog, u kratkom pozivu kojeg su inicijatori uputili uzvanicima.