Krapinske Toplice dobivaju novo veliko nogometno igralište s umjetnom travom

Autor ik
FotoJet - 2024-04-24T105211.723.jpg

Načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković danas prijepodne potpisala je u Zagrebu s Ministarstvom turizma i sporta ugovor o dodjeli 300.000,00 eura bespovratnih sredstava za projekt koji će razveseliti sve topličke sportaše, a posebno zaljubljenike u nogomet.

Naime, Općina je na natječaj spomenutog Ministarstva uspješno prijavila projekt izgradnje novog nogometnog igrališta NK Toplica, odnosno, projekt potpune rekonstrukcije postojećeg igrališta, koje je ne samo u nedostatno dobrom stanju, već svojim postojećim dimenzijama ne ispunjava uvjete za eventualni prelazak NK Toplica u viši rang natjecanja.

- Projekt obuhvaća iskop, izradu drenažne podloge, ali i proširenje postojećeg nogometnog igrališta, budući da sadašnje igralište, posebno po svojoj dužini, ne zadovoljava gabaritne uvjete koje je propisao Hrvatski nogometni savez. Isto tako, projekt obuhvaća i izgradnju nove ograde, a završni sloj igrališta bit će umjetna trava, što će omogućiti ne samo lakše održavanje, već i gotovo cjelogodišnje korištenje igrališta. Vjerujem da će ovaj naš projekt uvelike doprinjeti daljnem razvoju sporta u Krapinskim Toplicama te omogućiti našem nogometnom klubu kvalitetnije pripreme, treninge i na koncu rezultirati i napretkom u natjecateljskom rangu - pojasnila nam je načelnica Jureković.

Inače, kao što je već i ranije najavljeno, nakon što je projekt uspješno prijavljen na natječaj, te je za njega nadležno Ministarstvo odobrilo sufinanciranje, sada slijedi izrada glavnog projekta te vrlo skoro i raspisivanje javnog natječaja za izbor izvođača radova.

Dok ne stignu ponude zainteresiranih izvođača, u današnje je vrijeme gotovo nemoguće znati kolika će biti ukupna vrijednost projekta, no, ako je suditi prema sličnim investicijama iz nekih drugih jedcinica lokalne samouprave, takav ozbiljan zahvat u pravilu je do sada koštao najmanje dvostruko više od ovog iznosa kojeg je Općini Krapinske Toplice dodijelilo Ministarstvo, tako da će preostali iznos potrebnih sredstava morati osigurati Općina.

Iako načelnica Jureković za sada ne želi spekulirati o rokovima, postoji velika mogućnost da će toplički nogometaši već i jesenski dio prvenstva 2024./2025. početi na novom, modernom nogometnom igralištu s umjetnom travom.