Krajem rujna očekuje se dovršetak radova na domu za starije i nemoćne

Autor M. Šimunić

Županijska skupština na posljednjoj je sjednici donijela odluku o novom roku za dovršetak radova

starački dom zabok.jpg

Županijska skupština Krapinsko – zagorske županije na posljednjoj svojoj sjednici produljila je rok tvrtki ETI Inženjering d.o.o. za dovršetak radova na Domu za starije i nemoćne u Zaboku. Naime, posljednji rok koji je bio utvrđen za dovršetak radova bio je lipanj 2018. godine, no izvođač radova zatražio je produljenje. Produljenje je zatraženo do 30. rujna 2018. godine.

- Objektivno, zbog loših vremenskih uvjeta u veljači i ožujku ove godine radove nije mogao izvesti planiranom i ugovorenom dinamikom – istaknuo je izvođač radova uz zahtjev za produljenje roka. Županijska skupština prihvatila je zahtjev pa je tako novi rok za ishođenje uporabne dozvole za izgradnju doma za starije i nemoćne (faze A) kraj rujna. Faza A, kako stoji u objašnjenju u materijalima, obuhvaća dovršetak do pune gotovosti i početak obavljanja djelatnosti doma za starije i nemoćne osobe dok bi faza B obuhvaćala dogradnju sjeveroistočnog krila zgrade, a trebala bi početi najkasnije u roku od 4 godine od završetka radova u fazi A. Podsjetimo kako je zabočka tvrtka ETI Inženjering sredinom 2015. godine započela s radovima na izgradnji doma.

Osim što su oni obuhvaćali radove na objektu bivše Županijske bolnice, investitor je kupio i zgradu bivšeg Doma zdravlja u neposrednoj blizini. Dom bi trebao imati, nakon završetka prve, odnosno A faze, kapacitet od stotinjak ležajeva dok bi se realizacijom druge faze on dodatno povećao.