Konstituirano Vijeće učenika Krapinsko-zagorske županije

Autor ih/ip

Budući da na sjednici niti jedan kandidat nije dobio natpolovičnu većinu, nisu izabrani predsjednik, potpredsjednik i tajnik vijeća

glavna vijeće učenika.jpg

Danas je u Srednjoj školi Krapina održana konstituirajuća sjednica Vijeća učenika Krapinsko-zagorske županije.

Kako nam je kazala Jadranka Cesarec, voditeljica Službe za društvene djelatnosti iz Ureda državne uprave u Krapinskoj zagorskoj županiji koja je ovlašteni sazivač konstituirajuće sjednice Vijeća učenika Krapinsko-zagorske županije u novom sazivu vijeće učenika je je projekt koji se zasniva na tome da učenici svojm radom doprinese boljem i kvalitetnom razvoju demokracije u osnovnim i srednjim školama. - Uloga je da ističu određene prijedloge, pokreću određene inicijative, organiziraju izložbu ili priredbu - rekla je Cesarec.

Na današnjoj sjednici se odazvalo 36 predstavnika od 42 osnovne i srednje škole čiji je osnivač Krapinsko-zagorska županija. Budući da na sjednici niti jedan kandidat nije dobio natpolovičnu većinu, nisu izabrani predsjednik, potpredsjednik i tajnik vijeća.

Na sjednici su prisustvovali i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, ravnatelj Srednje škole Krapina ivica Rozijan u ulozi domaćina škole te Silvija Profeta Fabijančič iz Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Župan Željko Kolar istaknuo je kako je uloga Vijeća značajna. - Vijeće učenika Krapinsko-zagorske županije gdje su predstavnici svih naših osnovnih i srednjih škola je izuzetno bitno za Krapinsko-zagorsku županiju jer direktno dobivamo informacije od samih učenika koji predstavljaju svoje škole. Oni u svakom slučaju vide ono što mi ne vidimo jer mi ne možemo vidjeti njihovim očima, a s druge strane to su mladi neopterećeni ljudi koji sa svojim prijedlozima itekako mogu obogatiti programe. Vijeće se sastaje najmanje dva puta godišnje i vjerujem da ću na svako vijeće doći ja ili moja zamjenica Jasna Petek kako bismo osobno čuli probleme, prijedloge i sugestije i rasprave koje se odvijaju na Vijeću. Posebnu pažnju obratit ćemo zaključcima koje će donositi – istaknuo je Kolar.

Dodajmo kako se sjednice Vijeća u pravilu održavaju 2 puta godišnje, a radni sastanci prema potrebi.