KK ZABOK NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA: Želja nam je zaigrati u 'playoffu' i pobijediti najbolje

Grad i Sportska zajednica klubu su, zbog postignutih rezultata, dali i dodatna financijska sredstva

  IMG_1250.jpg

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek primio je danas košarkaše i stručno vodstvo Košarkaškog kluba Zabok povodom povijesnog uspjeha kluba, odnosno, ulaska u polufinale Kupa Krešimir Ćošić. – Prezentirali ste klub, grad i županiju u Zadru u najboljem svijetlu. Drago mi je što je ovaj rezultat postignut baš u 40. godišnjici postojanja kluba. Zasluga je to igrača, stručnog stožera predvođenog sportskim direktorom, predsjednikom i trenerom, ali i svih entuzijasta okupljenih oko kluba – istaknuo je gradonačelnik Hanžek dodajući kako je, osim prigodnom zahvalnicom koju je preuzeo sportski direktor Dragutin Črnjević, klub za veliki uspjeh nagrađen i iznosom od 10 tisuća kuna.


Predsjednik Sportske zajednice Grada Zaboka, Ivan Jelenčić također je klubu čestitao na velikom uspjehu te istaknuo kako će i oni s dodatnih 10 tisuća kuna poduprijeti košarkaše. – Ja često znam reći, kada Zabok igra s nekim velikim klubovima poput Cedevite, da igra milijun kuna protiv četiri milijuna eura koliko je njihov proračun – naglasio je Jelenčić.


Predsjednik Košarkaškog kluba Zabok Ozren Hanžek istaknuo je kako je ovo prva sezona u kojoj košarkaši treniraju i igraju u istoj dvorani što je veliki benefit. – Trenutno smo na sedmoj poziciji prvenstvene ljestvice, ali 'pucamo' mi i puno više. Dečki su protiv najvećih dali maksimum od sebe i na tome im treba čestitati – rekao je predsjednik kluba Hanžek uz riječi da su, prema statistikama, utakmice Košarkaškog kluba Zabok najposjećenije u ligi, a najviše su puta i prenošene na televiziji.


U ime igrača obratio se kapetan Antonio Črnjević rekavši kako su igrači ravnopravno stali uz najveće klubove bez imala straha. Kaže, možda jesmo mala sredina, ali u košarci dobro poznata. Nastavak lige komentirao je jedan o nositelja zabočke momčadi, Petar Marić. – Postigli smo važnu stvar, ali imamo još prvenstvenih utakmica ispred sebe. Voljeli bismo ući u play off i dobiti neke od najvećih – komentirao je Marić.


Trener Ivan Perinčić zahvalio je gradonačelniku na prijemu, ali zahvalio na kontinuiranoj podršci. – Postavili smo visoke kriterije, ali sezona još nije završena. Idemo iz tekme u tekmu i želimo postići što bolji rezultat. Naši ciljevi uvijek su visoki – zaključio je Perinčić.