[JOŠ BOLJI, JOŠ VEĆI] Mali Ulični festival od 7. do 9. lipnja u Stubakima donosi atraktivne koncerte, brojne kazališne predstave i puno uličnih performera

Pipsi, Solufingersi, Frajle, popularni cabareti, klaunovi, žongleri uskoro na ulicama Stubičkih Toplica

muf presica beljak govori.jpg

Na konferenciji za medije predstavljeno je danas drugo izdanje malog Uličnog festivala, koji se u Stubičkim Toplicama održava 7., 8. i 9. lipnja.

-Nakon što je lani polučio izniman uspjeh, s nestrpljenjem očekujemo drugo izdanje, još bolje, još veće, s više sadržaja za sve uzraste – rekao je načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, dodavši kako je u organizaciji festivala ove godine ostvarena suradnja s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, odnosno Gradom Zagrebom, koji će soigurati prijevoz ZET – ovim autobusima u Stubake u sva tri dana festivala.

Predsjednik Radnog tijela za turizam i promidžbu Općine Stubičke Toplice Filip Poštek rekao je kako je festival i ove godine, nakon velikog uspjeha lani, zadržao istu urbanu formu, s time da se nisu pozivali puno veći i razvikaniji izvođači nego lani, već je svrha bila da se ove godina veća sredstva ulože upravo u sami sadržaj performera, što i je cilj uličnog festivala. – Tako u petak imamo Pips, Chips & Videoclips, u subotu Soulfingerske, a u nedjelju ponovo Frajle, čiji je koncert lani bio izuzetno posjećen. Ove godine imat ćemo puno više uličnih performera i kazališnih predstava, art park, gastro i eno kutke, luna park, radionice i sajam OPG – ova – najavio je Poštek.

Zaštitno lice MUF – a, Gospon Stubak kojega je utjelovio naš domaći glumac Adam Končić, i ove će godine biti voditelj i domaćin svih događanja, a ujedno je najavio i kazališne predstave kojih će ove godine biti čak pet. – U Parku Maksimilijana Vrhovca imat ćemo tri kazališne predstave. U petak gostuje Mila show, u subotu Cabaret preko veze, a u nedjelju Cabaret Petak za metak. U petak i subotu predstave će početi u 21 sat, jer su poslije od 23 sata koncerti, a u nedjelju nešto ranije, obzirom da Frajle nastupaju u 21 sat. U subotu poslijepodne i nedjelju ujutro imat ćemo i dvije predstave za djecu – rekao je Končić.

O suradnji Malog uličnog festivala s Gradom Zagrebom govorila je direktorica TZ Grada Zagreba Martina Bienenfeld, istaknuvši kako će Turistička zajednica MUF najavljivati u Zagrebu preko jumbo plakata i web stranica te kako ovaj predstavljeni program garantira odličan provod u Stubakima, upravo s ciljem privlačenja novih gostiju koji su željni ovakvih festivala i programa.