Jeste li znali da u Zagorju postoji 'Otok ljubavi'? Ovo posebno mjesto za zaljubljene sad će dobiti uređeni park

Autor

''Otok ljubavi'' u Kraljevcu na Sutli, omiljeno okupljalište mještana uskoro će zasjati novim sjajem. Općina pokreće akciju uređenja parka, a vrijednost investicije ukupno iznosi 113.000,00 eura

042214260973_0042214245646_27_1.jpg

Općina Kraljevec na Sutli ovih dana kreće s uređenjem parka na Otoku ljubavi. Provedena je javna nabava, vrijednost projekta je 113.000,00 eura, a 50.000,00 eura Općina je dobila na natječaju LAG-a Zagorje-Sutla. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora i početak radova koji bi trebali biti gotovi do početka sezone kupanja. Osim karakterističnih dijelova koje obično ima svaki park, a to su staze i parkovne površine, ovaj park će imati i jedno betonirano ložište te ukrase: stara kola, barku, ploču na koju će se moći stavljati ljubavni lokoti, oznaku Kupida te ulazni portal s ljubavnim simbolima.

– Bit će to jedno vrlo romantično mjesto sukladno nazivu Otok ljubavi. Trebalo bi to postati ne samo omiljeno mjesto Kraljevčana, što već dugo vremena i jest, već puno šire, jer Otok ljubavi je mjesto gdje se mladi vole okupljati tijekom ljetnih mjeseci. Otok ljubavi spojio je jako puno parova koji su i dan-danas zajedno. I ja sam jedan od tih primjera, svog supruga sam tamo upoznala. Mi bismo to htjeli promovirati na jednom daleko višem nivou, napraviti dokumentarac o Otoku ljubavi i parovima koji su se tamo zaljubili na engleskom i promovirati to posebno mjesto širom svijeta.  Otok ljubavi  je stvarno poseban s obzirom da je to jedini otok u rijeci Sutli i želja nam je da svi saznaju za mjesto gdje se mogu zaručiti, gdje ljubav stvarno ima jednu posebnu notu i draž – rekla je načelnica Blanka Stipčić Berić.