Jedinstvno umjetničko događanje u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana

Autor ih

Od 13. do 15. studenog će posjetitelji moći vidjeti vrhunska likovna u kiparska djela hrvatskih umjetnika, poznatih u svjetskim okvirima,

bolnica.JPG

U ponedjeljak 13. studenog s početkom u 10 sati u Sivoj dvorani Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana bit će otvorena izložba pod nazivom 'Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda' u organizaciji Udruge ratnih veterana Domovinskog rata 'Crne mambe' i Udruge specijalne jedinice 'Barun'.

Od 13. do 15. studenog posjetitelji će moći vidjeti vrhunska likovna u kiparska djela hrvatskih umjetnika, poznatih u svjetskim okvirima, koji se na ovoj način žele predstaviti domaćoj publici.

- Ova je izložba svojevrstan poklon građanima Zagorja od branitelja, a nije bilo logičnijeg mjesta za predstavljanje izložbe od Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana – rekao nam je Robert Jukić u ime organizatora.

Kako kaže, moći će se vidjeti slike i skulpture brojnih renomiranih autora kao što je Marijan Zajec Ko-Ze i Damir Medvešek, a moći će se vidjeti i djela branitelja koja su nastala na likovnim kolonijama.

Izložba je svojevrsna uvertira u veliku izložbu koju organizator otvara u dvorcu Veliki Tabor, 23. studenog ove godine koja će zasigurno biti kulturni događaj sezone. – Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti da posjete spomenute dvije izložbe u što većem broju – kaže Jukić.