Izvođač je uveden u posao, radovi na dvorani krenuli punom parom

Autor S. Pušec

Službeno je otvoreno gradilište školske sportske dvorane kod PŠ Hrašćina

hrašćina sastanak dvorana.jpg

Nakon nedavnog potpisivanja ugovora s izvođačem radova, prošle je srijede i službeno otvoreno gradilište školske sportske dvorane kod Područne škole Hrašćina. Tim je povodom održana koordinacija svih zainteresiranih strana, odnosno investitora, Krapinsko – zagorske županije, Općine Hrašćina, škole, nadzora i izvođača radova. Na sastanku su dogovoreni daljni koraci i razgovaralo se o tehničkim detaljima.

Dočekan početak radova

Načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač zadovoljan je što je dočekan dan koji je Hrašćina, i škola i mještani, čekala dugih 10 godina. – Nadam se da će radovi ići prema planu i da će naša dvorana biti završena u roku – rekao je načelnik Tukač. Podsjetimo, projekt je vrijedan 11,5 milijuna kuna, a financirat će ga Krapinsko – zagorska županija, iz decentraliziranih sredstava za obrazovanje. Školska dvorana uz PŠ Hrašćina izgradit će se kao samostojeći objekt sjeverozapadno od postojeće područne škole, kao jednodijelna dvorana, bruto površine 1.107 kvadrata. Sjeverozapadni dio tlocrta zauzimat će velika dvorana te uz nju manja dvorana i spremište sprava, a u jugoistočnom dijelu nalazit će se ulazni hol s vjetrobranom i portirnicom, ambulantom i kabinetom nastavnika, svlačionice sa sanitarijama u međuprostoru između dva hodnika. Rok za završetak radova je 31. prosinca 2019. godine. Prvi natječaj za gradnju dvorane raspisan je u srpnju 2017. godine, no bio poništen zbog neprihvatljivih ponuda. Nakon revidiranja troškovnika u veljači ove godine raspisan je novi natječaj na koji je pristiglo 5 ponuda.

Stanje na terenu

- Prije dva tjedna potpisali smo ugovor, a kako smo i najavili, 4. srpnja uveli smo izvođača u posao. Malo nas je vrijeme omelo da bi počeli kopati temelje, ali postojeći objekti se ruše, priprema se gradilište koje je ograđeno i slobodno možemo reći da nema prepreka da u zadanom roku dvorana ne bude gotova. Uvijek se može pojaviti veliki broj zimskih ili kišovitih dana, ali to je sastavni dio izgradnje, tako da ne očekujemo probleme, sredstva su osigurana u proračunu i slijedom toga punom parom kreće se raditi. Ovakve koordinacije imamo svakog tjedna na našim gradilištima, kako bismo odmah bili upoznati sa stanjem na terenu i da sve probleme koji bi se javili rješavamo u hodu i iz prve ruke znamo što se dešava na gradilištu – rekao je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.