Izbornik Horvat hitno pozvao legendu: Mirko Alilović vraća se na gol reprezentacije

Mirko bi mogao igrati već u četvrtak kada Hrvatsku čeka susret protiv Crne Gore na otvaranju drugog kruga

PXL_120118_19257799 (1).jpg

Nakon što je vratar Mate Šunjić bio pozitivan na brzom antigenskom testiranju, sada se čekaju rezultati PCR testiranja. Ako bude pozitivan, Šunjić će definitivno otpasti za drugi krug. U iščekivanju rezultata, izbornik Hrvoje Horvat ništa nije htio prepustiti slučaju. Uzeo je mobitel, utipkao broj Mirka Alilovića i kako doznaju 24 sata, pozvao ga u reprezentaciju. Kako igra u Pick Szegedu, sjeo je u automobil i zaputio se u 100 km udaljeni hotel u kojem je odsjela naša reprezentacija. 

Alilović je samo dan ranije rekao kako je njegova priča završila, no predomislio se i odlučio pomoći reprezentaciji.

- Ja sam završio svoju priču 2018. godine. To su neka nevjerojatna sjećanja u mome srcu i mojoj glavi. Igrao sam s jednim od najvećih u povijesti ove igre, to je bilo ostvarenje svih mojih dječačkih snova. Tu su bili Petar Metličić, Goran Šprem, Drago Vuković, Ivano Balić, Mirza Džomba, Blaženko Lacković, to su rukometne institucije i u svijetu. Bio sam pozitivan prije desetak dana pa sam izašao iz karantene. Nisam u mogućnosti stati na gol - kazao je hrvatski golman u razgovoru za RTL pa se ipak predomislio. 

Prvi izbor bio je Marin Šego, ali kako je na antibioticima, izbornik je odlučio pozvati Mirka. Osim njega, od golmana u kadru ima Ivana Pešića, Dominika Kuzmanovića i Kristiana Pilipovića. 'Kauboji' su tako dobili drugog povratnika. Alilović i Jakov Gojun dugogodišnji su suigrači, zajedno su 2018. godine otišli u reprezentativnu mirovinu, ali zbog korona virusa koji je poharao naše rukometaše, opet će zaigrati zajedno.

Mirko bi mogao igrati već u četvrtak kada Hrvatsku čeka susret protiv Crne Gore na otvaranju drugog kruga. Prvi put za 'kauboje' je zaigrao 2008. godine i deset godina bio je neizostavan kotačić. Odigrao je 164 utakmice te osvojio svjetsko srebro i broncu, olimpijsku broncu te dva europska srebra i dvije bronce.

Prije četiri godine, nakon petog mjesta na EP-u u Hrvatskoj, Mirko Alilović (36) otišao je u reprezentativnu mirovinu. Godinama je bio jedan od najboljih hrvatskih golmana, hobotnica koja je izluđivala protivnike. Ipak, toliko puta nepravedno podcijenjen. Sve to ga je pogodilo pa je odlučio povući se i prepustiti mjesto mlađima. No, kada Hrvatska zove, to se ne odbija. Opet je odlučio pomoći, pišu 24 sata.