Ivica Račan -"Sve rješeva Jarnjak"

Autor


Svaka vlast bit će uspješna koliko je efikasna u borbi protiv korupcije i kriminala, rekao je jučer u Zaboku na press

p_874763ivica_racan.jpg

Svaka vlast bit će uspješna koliko je efikasna u borbi protiv korupcije i kriminala, rekao je jučer u Zaboku na press konferenciji Ivica Račan, predsjednik SDP-a.




Kako zbog ranije dogovorenog posjeta zagorskim SDP-ovcima danas ne sudjeluje u saborskoj raspravi o vladinom antikorupcijskom zakonu, Račan je istaknuo, kako deklarativno opredjeljenje protiv korupcije nije dovoljno, a uvjeren je da u HDZ-u nema dovoljno spremnosti da takav zakon i provede.

HDZ to čini radi Europe, a ne zbog Hrvatske, rekao je Račan, jer svakodnevno smo svjedoci ponajprije političke korupcije, od pogodovanja tvrtki na natječajima do trgovine mandatima.

Iznio je i podatak da je po korumpiranosti na kraju mandata njegove vlade Hrvatska bila na 55. mjesto u svijetu, dok je danas pala na 74. mjesto.

Predsjednik SDP-a Ivica Račan je kao primjer iznio i ponašanje vladajuće stranke prema Krapinsko-zagorskoj županiji, gdje se sve rješava preko Ivana Jarnjaka u Zagrebu i zaobilazi aktualna županisjka vlast.

Takve deformacije su prisutne i drugdje, rekao je Račan, i HDZ preko stranke dijeli novac hrvatskih građana, poreznih obveznika, pri čemu se HDZ-ovim dužnosnicima jako sviđa diskreciono pravo dijeljenja tuđeg novca. Ako to nije politička korupcija, onda ja ne znam što je, zaključio je Račan.

Izvor: Radio kaj