'Hvala građanima koji su sufinancirali ceste te na razumijevanju i povjerenju'

Autor S.Pušec

RADOVI NA KOMUNALNOJ INFRASTRUKTURI: Asfaltirano pet nerazvrstanih cesta

ceste_zlatar.jpg

Na području Zlatara i dalje traju brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi. Pri kraju su radovi na asfaltiranju pet nerazvrstanih cesta, koji su započeli krajem kolovoza. Radi se o pet dionica prometnica. To su cesta u naselju Repno, put Burgudani, zatim stara cesta u Belcu, dio ceste u Donjoj Selnici, koja je bila uništena, pa ju je trebalo ponovno asfaltirati, zatim selo Čepeki u naselju Vižanovec, a asfaltirala se i cesta u Erveniku Zlatarskom koja se spaja s granicom općine Zlatar Bistrica. Izvođač radova su Županijske ceste Zagrebačke županije, a vrijednost investicije je 400 tisuća kuna.

Ravnomjeran razvoj

– Neke od tih cesta građani su sufinancirali još 2009. godine, no kako je Grad bio u katastrofalnoj financijskoj situaciji, asfaltiranje nije prije bilo moguće. Konačno možemo reći da je Grad Zlatar ispunio ono što je bilo obećano tim ljudima. Zahvaljujem građanima koji su sufinancirali ceste na razumijevanju i povjerenju da ćemo te radove izvršiti. I u idućoj ćemo godini izdvojiti značajna sredstva i nakon svih financijskih problema normalno funkcionirati i izvršiti aktivnosti potrebne građanima, posebno u ruralnim područjima jer nam je u planu ravnomjeran razvoj svih 19 zlatarskih naselja – naglasila je gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan – Pentek.

Groblje u Martinščini

Od drugih radova na komunalnoj infrastrukturi, uređena je dionica nerazvrstane ceste koja nije asfaltirana, a to je cesta koja spaja naselje Repno od Mikovića prema Balićima. – To je bitna cesta jer skraćuje put od Repna prema Juranščini. Sipali smo je kamenim materijalom, iskopali odvodne kanale i izvršeno je šišanje raslinja uz samu cestu – navodi gradonačelnica.

Završili su i radovi na groblju u Martinščini. Tu je prije bio lokalni vodovod i brojni problemi s vodom, a sada je izvršeno pripajanje na vodovodnu mrežu Zagorskog vodovoda. Osim toga, voda je od same mrtvačnice spojena na groblje, gdje je postavljen zdenac odnosno česma za vodu kako bi građani koji posjećuju groblje imali bliže vodu i mogli je koristiti. Čeka se i početak radova na obnovi ceste od Batine prema Erveniku za koju je Grad dobio sredstva na natječaju Ruralnog razvoja Mjera 7.2., nešto više od 900 tisuća kuna.