Grad Zlatar za sufinanciranje udžbenika izdvojio 18.600 kuna

Autor sp

Završen je i natječaj za učeničke i studentske stipendije, a ovih će dana komisija napraviti analizu i krenut će dodijela stipendija

Grad Zlatar isplatio je novčane pomoći za nabavku udžbenika osnovnoškolcima i srednjoškolcima. Sufinanciranje udžbenika uvedeno je ove godine prvi puta, a sredstva su namijenjena obiteljima slabijeg imovinskog statusa. Na javni je poziv pristiglo 37 zahtjeva, od čega ih je pet odbijeno jer nisu zadovoljavali uvjete. Ukupno je odobreno 18.600 kuna, za 5 učenika srednjih škola, 16 učenika viših razreda i 11 učenika nižih razreda osnovne škole. Za učenike nižih razreda udžbenici su se sufinancirali iznosom od 500 kuna, za više razrede 600 kuna, a za srednjoškolce iznosom od 700 kuna.

Kako kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, završen je i natječaj za učeničke i studentske stipendije, a ovih će dana komisija napraviti analizu i krenut će dodijela stipendija, retroaktivno, od početka školske i studentske godine. – Imali smo i zahtjeve za jednokratne pomoći. Socijalno vijeće odobrilo je 4 zahtjeva, za 4 su tražene dopune dokumentacije, dok su 2 zahtjeva odbijena, jer nisu zadovoljavali uvjete. Grad Zlatar sufinancira i pomoćnika u nastavi za jedno dijete u osnovnoj školi, kao i voditelja tamburaškog orkestra OŠ Ante Kovačića Zlatar sa 600 kuna mjesečno – navodi gradonačelnica.