Grad Zabok obilježit će Dan planeta Zemlje obilaskom Regeneracije i reGARDENA

Autor

Ovog utorka 24. travnja

-

Povodom Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22. travnja Odbor za ekologiju Grada Zaboka i Regeneracije d.o.o. za učenike OŠ K.Š. Gjalski i sve zainteresirane organizira prezentaciju aktualnih tema vezanih uz gospodarenje otpadom, zaštitu okoliša i projekt uređenja zapuštenog zemljišta, koja će se održati u utorak 24. travnja u 11 sati u Regeneraciji.

Gradski odbor za ekologiju u sastavu: Valentina Đurek, predsjednica, te članovi Nevenka Gregurić, Sanja Gregurić, Dijana Marenić i Goran Mikac kao predstavnik Regeneracije odnosno gospodarstva u odboru, inicirali su zajednički projekt sa ciljem upoznavanja mladih s djelatnošću Regeneracije. Mladi će se upoznati kako gospodariti otpadom te upoznati sve prisutne s planiranim projektom reGARDEN. Učenici, osim što će se upoznati s proizvodnim procesom u kojem se otpadni tekstil pretvara u gotov proizvod, upoznat će se i s projektom koji Regeneracija razvija, a odnosi se na prikupljanje oborinskih voda – kišnica koja će se koristiti u proizvodnom procesu bojenja prediva za proizvodnju tepiha te zatvorenog sustava vode koja se koristi u procesu izrade netkanih tekstila.

Projekt reGARDEN je pak primjer je dobre prakse kako suradnjom gospodarskih subjekata i lokalne samouprave doprinositi na inovativan i koristan način doprinositi kvaliteti života svih građana u Zaboku i njihovih gostiju.