[FOTO] Velik broj djece i roditelja na Vještičjim igrama u Zaboku

Autor zagorje.com

Društvo „Naša djeca“ Zabok 18. godinu za redom organiziralo je Vještičje igre u parku Milana Prpića

vještičje igre dnd zabok (24).jpg

Društvo „Naša djeca“ Zabok 18. godinu za redom organiziralo je Vještičje igre u parku Milana Prpića na kojima se okupio izuzetno velik broj djece i roditelja na nezaboravnomvještičjem druženju.

Ove je godine ponovo bilo puno vještičje zabave i smijeha u parku Milana Prpića u Zaboku, a mališani se već nekoliko tjedana unaprijed pripremaju te smišljaju kostime u kojima će zasjati na Vještičjim igrama. Kreacije i maske svake su godine sve maštovitije i originalnije, a za one koji se eventualno nisu stigli maskirati bilo je organizirano oslikavanje lica. Cilj je da se djeca, a i roditelji, maskiraju u svoje omiljene „strašne“ likove te provedu vrijeme u zajedničkom druženju i igranju.

Također su bile spremljene delicije iz vještičje kuhinje zahvaljujući volonterkama DND-a koje su pripremile vještičje kolačiće i lizalice, a izazvale su veliku znatiželju i interes zbog prigodnih dekoracija i slasnog okusa te su ih djeca i roditelji odmah degustirali. Svatko si je za uspomenu na „nezaboravno vještičje druženje“ mogao odabrati prigodni magnetić, lampion, ogrlicu ili igračku te se osvježiti vještičjim koktelima.

Veliki broj djece uključio se u omiljene Vještičje igre s rekvizitima koji su se izrađivali u kreativnim radionicama i igraonici DND-a Zabok tako da su djeca uživala u igrama: Prenošenje tikvica, Igra lampionima, Nahrani čudovište, Čudovišno kuglanje, Jahanje na metli i Vještičji hokej.

Prihod sakupljen dobrovoljnim prilozima namijenjen je ljetovanju djece iz obitelji slabijeg materijalnog stanja. U cijelu organizaciju manifestacije bio je uključen velik broj volonterki i volontera DND-a Zabok, Srednje škole Zabok, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata KZŽ, članovi i članice Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok koji su doprinijeli veseloj i zabavnoj atmosferi.