[FOTO] Nastavljeno Ljeto u Mariji Bistrici

Manifestacija Ljeto u Mariji Bistrici nastavlja se sljedećeg vikenda Veselim dječjim danom koji je na rasporedu u subotu

Nastavljeno Ljeto u Mariji Bistrici 6 MJ Zbor KUEU Kaj .jpg

U četvrtak je nastavljena manifestacija Ljeto u Mariji Bistrici. U Bazilici MBB, u sklopu koncertne sezone Bistričkog zvukolika koncert je održao Domagoj Pauković, na gitari. Uz njega je trebala muzicirati i Karmen Antunović, ali je zbog viroze morala otkazati nastup. Ovim koncertom završila je sezona Bistričkog zvukolika, no novi koncertu najavljeni su već za jesen.

U subotu je pak Hudekovoj bašči održana još jedna Koncertno zabavna večer Limene glazbe KUD-a "Lovro Ježek Uz organizatore i domaćine nastupili su Tamburaški orkestar i Mali vokalni sastav KUD-a "Lovro Ježek", Trio klarineta Tihana Car, Patricija Bartol i Filip Budić, solisti Roberto Hren, bisernica, Kristijan Gorički, bas i Leonard Fulir, vokal te Mješoviti pjevački zbor KUEU "Kaj" Zlatar Bistrica. Za zabavu je bio zadužen sastav Kap veselja. U nedjelju su na red došli vatrogasci VZO Marija Bistrica, koji su organizirali još jednu javnu pokaznu vježbu, ovaj puta na Pilani Ciković u Lazu.  

Sudjelovala su sva 4 društva bistričke vatrogasne zajednice: Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe te DVD Sveti Matej, sa ukupno 4 navalna vozila, 2 autocisterne, 1 zapovjedno vozilo i 1 kombi vozilo i 28 vatrogasaca. Vježbi su prisustvovali i predsjednik VZKZŽ-e Stjepan Skuliber i načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički.

Slijedi Veseli dječji dan, filmska večer i susret umirovljenika KZŽ

Manifestacija Ljeto u Mariji Bistrici nastavlja se sljedećeg vikenda Veselim dječjim danom koji je na rasporedu u subotu. Na središnjem bistričkom trgu od 10 sati nastupit će "Šarene loptice", Djeca Dječjeg vrtića "Pušlek", Mali folklor KUD-a "Laz", Mlađa folklorna sekcija KUD-a "Lobor" i Dječje folklorne skupine KUD-a "Lovro Ježek" "Žveglice" i "Tičeki". Od 12.30 sati na rasporedu je 4. susret mažoretkinja u Mariji Bistrici, a u večernjim satima, od 19 sati i predstava za djecu ''Životinjsko carstvo-tko se boji straha još" kazališta ''Tvornica lutaka''. Nedjelja pak od 21 sat donosi Filmsku večer u Hudekovoj bašči, u organizaciji Udruge ''Stav'' – Hot Dox sa stavom. Na rasporedu su filmovi sa Zagrebdox-a "Pričest" Anne Zamecke i Dum Spiro Spero Pere Kvesića. U ponedjeljak, na Dan Državnost u 10 sati počinje još jedan Susret umirovljenika KZŽ-e, koji će uveličati Limena glazba "Zvona" Veliko Trgovišće, Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica "Bistričko zvono" i KUD ''Laz''. Misa u bistričkom Svetištu je u 11.30, a nakon mise uslijedit će i druženje umirovljenika.