[FOTO I VIDEO]Uspješna zagorska tvrtka investirala novih 10 milijuna kuna

Autor sp/ip

Novi investicijski ciklus u tvrtki Staklorez – Burić obuhvatio je kupnju novih strojeva i gradnju vlastite trafostanice. U završnoj fazi je i izrada projektne dokumentacije za dogradnju još 800 m2 proizvodnog prostora

burić

Danas  je u Pregradi obilježen završetak novog, 10 milijuna kuna vrijednog investicijskog ciklusa tvrtke Staklorez Burić. Tvrtku su tim povodom obišli zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek, gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj te drugi poslovni partneri i gosti.

Društvo Staklorez – Burić osnovano je 1992. godine, a razvilo se iz male obiteljske obrtničke radionice. Novi investicijski ciklus počeo je 2016. godine, a obuhvatio je kupnju novih strojeva i gradnju vlastite trafostanice. U završnoj fazi je i izrada projektne dokumentacije za dogradnju još 800 m2 proizvodnog prostora. Staklorez - Burić d.o.o. bavi se finom obradom i montažom proizvoda od stakla za potrebe opremanja i graditeljstva. Najčešći proizvodi su stakla za prozore i fasade, staklena ograde, tuš kabine, staklene stijene i vrata, ogledala i slično. Prije investicije, 2015. godine tvrtka je zapošljavala 41 osobu, a danas zapošljava 61 djelatnika.

Vlasnik tvrtke Milan Burić, koji je i pokrenuo obrt 1982. godine u iznajmljenom prostoru, ponosan je  što je s početnih 12 kvadrata obrta posao prerastao u tvrtku koja zapošljava cijelu obitelj i brojne radnike.  -  Ubrzano se razvijamo, primjenjujemo nove tehnologije i jedna smo od vodećih firmi u Hrvatskoj po tehnološkoj razini proizvoda te izvozimo u više od 10 zemalja Europe – istaknuo je Milan Burić.

Direktor Denis Burić naglasio  je da se radi o investiciji iz europskih fondova, odnosno programa Konkurentnost i kohezija. Vrijednost same investicije je 8,4 milijuna kuna koja je 45 posto financirana od strane EU, a povećana je za investiciju u trafostanicu od 1,5 milijuna kuna i uz 700 tisuća kuna iz drugih EU fondova. – Ovom investicijom postigli smo puno veću produktivnost,konkurentnost i kapacitete proizvodnje i spremni smo za veće izazove i, ono što je najbitnije, 4 milijuna kuna otišlo je na peć za kaljenje stakla, što zaokružuje naš proizvodni  ciklus. Osim peći za kaljenje, 2 milijuna kuna uloženo je u vertikalni i horizontalni obrtni centar, investirali smo u centifugu za pročišćavanje tj. reciklažu proizvodne vode i softver koji nam omogućuje da pratimo tijek proizvodnje i spremni smo na sva pitanja koja naši kupci imaju o statusu svoje narudžbe.  U zadnjih  manje od 2 godine zaposlili smo 20 novih djelatnika, iz malog smo prerasli u srednje poduzeće, još tražimo nove radnike, a od idućeg tjedna imat ćemo 63 djelatnika. Naša grana je vrlo specifična i teško je naći kvalificirane djelatnike, dolaze ovdje i tu se educiraju dodatno i uče raditi na novim tehnologijama što uspješno svladavaju – ispričao je direktor Burić, zahvalivši Županiji i Gradu Pregradi na subvencioniranju kredita.

Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek istaknuo je da se Krapinsko – zagorska županija među prvima uključila u program Konkurentnost i kohezija. - Možemo pohvaliti i ministarstvo i Grad Pregradu koji se uključio. Ova tvrtka postala je jedna europska tvornica. Samo s takvim strojevima možemo konkurirati u Hrvatskoj i Europi – naglasio je Ferek – Jambrek, dodavši da se i obrazovanje mora prilagoditi gospodarstvu da bi poduzetnici imali kvalificiranu radnu snagu.

Zadovoljstvo ulaganjima poduzetnika i gospodarstvenika u pregradsku Poslovnu zonu nije krio niti gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. – Drago mi je što je i Grad mogao dati svoj doprinos ovoj investiciji. U pregradsku gospodarsku zonu u zadnjih je nekoliko godina uloženo oko 80 milijuna kuna i gospodarski pokazatelji su stvarno sjajni. Imamo 114 nezaposlenih osoba, a 2015. ih je bilo preko 500. Mi ih kao gradska uprava pratimo kroz subvenciju kamata i kroz izgradnju infrastrukture u našoj poslovnoj zoni, u koju je od 2000. godine uloženo 11,5 milijuna kuna. Gospodarstvo je temelj svega i drago mi je što je na području grada Pregrade u ovakvoj ekspanziji – zaključio je Vešligaj.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE