[FOTO I VIDEO] Fašničko ludilo zavladalo Svetim Križem Začretjem

Bile su tu coprnice, hrvatski i slovenski ribari, Donald Trump, Kim Jong-un

IMG_8922.jpg

Već tradicionalno, Udruga za kulturu, zabavu i šport iz Svetog Križa Začretja organizirala je Svetokriški fašnik koji, sudeći po broju posjetitelja koji su došli vidjeti povorku i po broju fašničkih grupa, s pravom slovi kao najveći i najposjećeniji fašnik u Zagorju.

Predstavilo se dvadesetak grupa. – Vrijeme nas je izvrsno poslužilo, a tu su grupe iz Ivanić Grada, Velike Gorice, Lobora, Krapine, Svetog Križa Začretja itd. a uključili su se i neki mjesni odbori – rekao nam je ispred organizatora Franjo Kučko. Veselja i pjesme nije nedostajalo. Tu su bile coprnice, stare babice i dedeki, klauni, a mnogima je bila posebno intersantna fašnička grupa iz Svetog Križa Začretja koja je u povrci imala tenk i vojnike koji su bili spremni preuzeti vlast u Svetom Križu Začretju. Bili su tu i britanska kraljica, Kim Jong-un, Donald Trump... Ništa nije moglo proći i bez hrvatsko-slovenskih odnosa za koju su pobrinula grupa hrvatskih i slovenskih ribara. Tu su bili i neizostavni mališani koji su sudjelovali u povorci, a mnogo njih je gledalo povorku sa starijima.

Sve grupe su se okupile na Trgu hrvatske kraljice Jelene te su izveli kratak program, dok je na pozornici događaj moderirao poznati voditelj Davor Dretar-Drele, uvijek rado viđen gost u Zagorju.

Da svetokriški fašnik nije mala stvar za Općinu Sveti Križ Začretje zna i načelnik Marko Kos – Fašnik u Svetom Križu Začretju poprima tradiciju i za Općinu je fašnik velika stvar. Mislim da naš fašnik poprima razmjere van Općine Sveti Križ Začretje jer nam dolaze gosti iz drugih gradova i općina – rekao nam je načelnik Kos.

Uz bogat program, neizostavne su bile bogate novčane nagrade za najbolje grupe, tu je bila i dobra kapljica i besplatne krafne. Sudeći po reakcijama posjetitelja, opet se pokazalo kako Zagorci vole odmak od svakodnevice vole barem na jedan dan pustiti brigu na veselje.

Fotogaleriju s događanja pogledajte OVDJE , a u video pogledajte kakva je atmosfera vladala danas u Svetom Križu Začretju.