Evo koliko je slobodnih mjesta u zagorskim srednjim školama

Autor zagorje.com

Ustvrđena su i koja su deficitarna zanimanja za školsku godinu 2018./2019.

učenici.jpg

Krapinsko-zagorska županija je na svojoj internetskoj stranici objavila natječaj za upis učenika u prvi razred srednjih škola. Učenici se, naime, u prvi razred srednje škole upisuju u skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019., od 23. svibnja 2018.

Željene programe obrazovanja kandidati za upis učenici prijavljuju elektroničkim putem preko mrežne stranice (www.upisi.hr) Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISPuSŠ), a na temelju natječaja za upis koji se objavljuju na mrežnim stranicama i oglasnim pločama srednje škole i osnivača.

Utvrđeno je 1.322 upisnih mjesta u 59 razredna odjela. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s CARNET-om sve o upisima objavljuje na već spomenutoj mrežnoj stranici https://www.upisi.hr/upisi/ , gdje su također objavljeni i svi dokumenti koji reguliraju tu materiju.

Za školsku godinu 2018./19. deficitarni su sljedeći srednjoškolski obrazovni programi: zidar, keramičar, vodoinstalater, stolar i konobar, a svaki učenik koji školske godine 2018./19.  upiše taj obrazovni program, nakon raspisivanja županijskog natječaja, po dostavi potvrde o upisu, ostvaruje pravo na stipendiju.

Krapinsko-zagorska županija upozorava kako je iznimno važno kontinuirano pratiti sve informacije dostupne na CARNET-ovoj mrežnoj stranici , budući da će ondje biti objavljeni uvjeti i kriteriji vrednovanja upisa u programe obrazovanja, svi postupci vezani uz prijave, te ostali ažurirani podaci, važne obavijesti i detaljne upute za rad sa sustavom.

Dodajmo, kako je početak prijava obrazovnih programa u ljetnom roku u utorak 26. lipnja, a objava konačnih ljestvica poretka u petak 13. srpnja.

Natječaje za upis u srednje škole i uvjete upisa pronađite na sljedećem linku: http://www.kzz.hr/upis-ucenika-srednje-skole-natjecaj