Dvanaest bračnih parova obnovilo svoje zavjete na proslavi blagdana svete Jelene Križarice

Autor zagorje.com

Blagdan svete Jelene Križarice proslavio se u nedjelju 19. srpnja

Bračni parovi.jpg

Župa svete Jelene Križarice u Zaboku jučer je proslavila svoj župni blagdan. Proslavi je prethodila trodnevna duhovna priprema, a predvodio ju je p. Josip Sremić iz Družbe Isusove. Uoči proslave dana Župe i Grada Zaboka u nedjelju 19. svibnja misno slavlje predvodio je p. Sremić uz koncelebraciju preč. Silvija Milina, dekana senjskog i župnika u Sv. Jurju, domaćeg sina svećenika vlč. Tomislava Krajačića i župnika Marijana Culjaka.

Valja reći kako su na misi zavjete obnovilo 12 bračnih parova. Tako su 15. obljetnicu proslavili Ivan i Suzana Matešić, 25. obljetnicu Mario i Ljiljana Sever, 30. obljetnicu Zdenko i Višnja Borovčak te Lidija i Branko Pevec, 35. obljetnicu Zvonko i Natalija Belošević, 45. obljetnicu Ivan i Štefica Tuđa te Robert i Biserka Pečnik, dok su 50. obljetnicu proslavili Ivan i Ivanka Huić, Ante i Ljubica Pavičić, Petar i Slavica Repovečki, Branko i Ana Frgec te Andrija i Agata Bedeniković. Svakom od bračnih parova osobno je čestitao velečasni Culjak uručivši im prigodne zahvalnice i poklon u ime župne zajednice svete Jelene Križarice koje je sam napravio. Nakon slavlja uslijedila je procesija oko župne crkve u kojoj su sudjelovali vatrogasci DVD-a Zabok, limena glazba, kuburaši, koji su svojim pucanjem obilježili samu večer proslave, lovci te članovi Ansambla Zabok koji su nakon misnog slavlja održali kulturno-umjetnički program na trgu ispred crkve.

Na kraju, domaćin susreta župnik vlč. Marijan zahvalio je svima, ponajprije Bogu i svetoj Jeleni na prekrasnom danu, zatim propovjedniku na nadahnutim riječima, kolegama braći svećenicima, čitačima, pjevačima, orguljašici kao i svim ostalim suradnicima te na kraju svima okupljenima na današnjem slavlju. Misno slavlje svojim je pjevanjem uljepšao župni zbor. Grad Zabok već je tradicionalno počastio sve vjernike i građane prigodnim domjenkom.