Drugom izmjenom proračun Općine Gornja Stubica povećan za 209 tisuća kuna

Autor zagorje.com

Održana je sjednica Općinskog vijeća Gornje Stubice

vijeće gornja stubica.jpg

U četvrtak 12. srpnja 2018. godine u Sportskom centru u Gornjoj Stubici održana je 8. sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Stubica.

Sjednici Općinskog vijeća nazočili su načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, zamjenik načelnika Vladimir Škvorc, načelnik Policijske postaje Donja Stubica Miljenko Fruk, županijska vijećnica Kristina Rafaj,  predsjednik  i član mjesnog odbora Jakšinec Darko Perešin i Juraj Levak, novinar Mladen Knezić i pročelnica Gordana Jakopović.

Načelnik Policijske postaje Miljenko Fruk na početku sjednice podnio je izvješće o stanju sigurnosti na području naše općine i naglasio da je vrlo važna suradnja policije i građana. Navedeno Izvješće općinski vijećnici su primili na znanje i jednoglasno prihvatili.

Većinom glasova doneseno je godišnje izvješće o izvršenju Proračuna Općine i razvojnih programa za 2017. godinu te su usvojena izvješća o izvršenju pripadajućih programa: Programa održavanja komunalne infrastrukture na području općine za 2017., Programa građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Programa socijalne skrbi, Programa javnih potreba u kulturi, Programa javnih potreba u sportu i Programa utroška sredstava od prodaje stanova na kojima postoji stanarsko pravo.

Većinom glasova usvojena je i II. Izmjena Proračuna Općine Gornja Stubica za 2018. godinu, te pripadajući programi. Ovom je izmjenom proračun povećan za 209 tisuća kuna i sada iznosi 21 milijun 415 tisuća kuna, a povećan je zbog dobivenih sredstava iz EU fondova u iznosu od 190 tisuća kuna za izradu Studije razvoja Općine od 2018. do 2028. Godine.

Jednoglasno je donesen Pravilnik o zaštiti arhivskog i registraturnog gradiva i Procjena rizika od velikih nesreća za Općinu Gornja Stubica.

Općinski vijećnici, jednoglasno su donijeli i  Odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja za projekt građenje građevine javne i društvene namjene, predškolska ustanova – dječji vrtić, 3. skupine, te Odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u izgradnju vodoopskrbnog sustava „Zagorskog vodovoda“  na području općine Gornja Stubica naselja Brezje, Volavec i Hum Stubički.

Donesen je i Zaključak o primanju na znanje i prihvaćanju akata Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica donesenih na 25. sjedinici Skupštine VZO Gornja Stubica.

Razmatrano je pismo namjere poduzeća Monaris, a vezano na prodaju zgrade u Ulici Matije Gupca koja se nalazi u vlasništvu Općine.

Svoj mandat u Općinskom vijeću započeo je gosp. Vladimir Hren (HDZ) s liste HDZ-ZDS-REFORMISTI, koji je na početku sjednice dao svečanu prisegu,