'Domovinski rat bio je vrijeme kad smo svi iskazali hrabrost, odanost i ponos'

Autor zagorje.com

Centralna svečanost današnje proslave nekoliko važnih obljetnica održana je pri krapinskom Starom Gradu

Stari grad


Pri Starom Gradu u Krapini održana je centralna svečanost povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i godišnjice vojno – redarstvene akcije Oluja. Okupljenima su se obratili umirovljeni pukovnici Darko Rukavina i Ivan Krupec, a sve je pozdravio i na dane ponosa i pobjede podsjetio predsjednik Gromova KZŽ, inače organizatora ovogodišnje svečanosti, Zvonimir Kantolić.

Dobrodošlicu u Krapinu svima je zaželio i krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović ističući važnost branitelja u stvaranju neovisne Hrvatske. Pukovnih Hrvatske vojske i zapovjednik 103. brigade za vrijeme trajanja Oluje, a danas načelnik Zlatar Bistrice, Žarko Miholić prisjetio se vremena kada se branila Hrvatska. - Bilo je to vrijeme kada je trebalo iskazati ponos i hrabrost te odanost prema domovini. Najvažnije je u tom trenutku bilo da smo imali vođu, našega predsjednika dr. Franju Tuđmana. On je znao podići moral i organizirati nas – rekao je Miholić dodajući da je kroz borbu u Domovinskom ratu dosanjan san mnogih – onaj o samostalnoj Hrvatskoj. Prisjetio je da je u Domovinskom ratu sudjelovali više od 11 tisuća Zagoraca, a da su ovakva događanja važna kako se nikad ne bi zaboravila ratna zbivanja i borba za neovisnost Hrvatske.

Zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek nadovezao se kako se velik broj Zagoraca dobrovoljno uključio u rat bez obzira na to što se on događao relativno daleko od njihovih ognjišta. - Oluja je značila pobjedu u Domovinskom ratu i konačni pad Miloševićeve politike, a sve pod vodstvom Franje Tuđmana – naglasio je Ferek – Jambrek.