DOGOVOR O SURADNJI: PU krapinsko-zagorska na radnom sastanku s PU Maribor

Autor zagorje.com

Sastanak se održao jučer 17. svibnja

  sastanak s PU maribor 5.jpg

Jučer, 17. svibnja načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Darko Car s najbližim suradnicima održao je radni sastanak sa slovenskim kolegama iz PU Maribor. Sastanku su prisustvovali Danijel Lorbek direktor PU Maribor, Rafael Viltužnik pomoćnik direktora, Robert Munda vođa Sektora kriminalističke policije, mag. Aleksander Thaler vođa Sektora uniformirane policije i Anton Cafuta samostalni policijski inspektor Odjela za državnu granicu.

Uz načelnika Darka Cara sastanku su bili nazočni zamjenik načelnika Robert Pavić, voditelj Službe za granicu Zdravko Kralj, voditelj Službe kriminalističke policije Željko Košutić, voditelj Službe policije Josip Janžek i voditelj Službe zajedničkih i upravnih poslova Mladen Pavlinić.

Teme radnog sastanka bile su operativna problematika i dogovori za buduću policijsku suradnju s naglaskom na ovogodišnju turističku sezonu i na praćenje kretanja nezakonitih migracija koje su ove godine prisutne u većem broju.

Također je naglašena potreba obostrane suradnje po pitanju suzbijanja svih oblika krijumčarenja preko državne granice ljudi, oružja, droge i sl., budući da se PU krapinsko-zagorska i PU Maribor nalaze na tzv. „balkanskoj ruti“.

Obje strane su naglasile da bilježe povoljno stanje sigurnosti po pitanju kriminaliteta, sigurnosti u cestovnom prometu, javnom redu i miru i sigurnosti na državnoj granici.