DOĐITE SVI: Zabok danas dočekuje Cibonu

Autor tz

Prijenos utakmice bit će i na HRT2

SPORT 9.1._NAJAVA ZABOK CIBONA.jpg

Danas u 17.05 sati u Gradskoj će se sportskoj dvorani u Zaboku pred kamerama HTV-a sučeliti Zabok i najbolji hrvatski košarkaški klub – Cibona iz Zagreba. Iako im zadnjih godina ne cvjetaju ruže, zagrebački „vukovi“ su i dalje veliki favoriti u odnosu na zabočke „lavove“. Doduše statistika i položaj na tablici to ne pokazuje. Cibona je s omjerom od 6 pobjeda i 4 poraza peta na ljestvici, dok je Zabok s omjerom 5-5 sedmi. Statitstičke kategorije vrlo su izjednačene. Zabok je čak bolji u skoku 35.8-33.9, no Cibosi imaju prednost u svim segmentima šuta. Bolji su u slobodnim bacanjima (70.1-71.3), dvici (53.7-59.5), te u trici (31.6-35.7).


No, statistika često zna i zavarati. Cibona je u velikoj prednosti u odnosu na Zabok, što ne znači da će se Zabok predati. Prvo ime kod gostiju svakako je biviši reprezentativac, legendarni Luka Žorić, koji prosječno zabija 13.8 koševa uz 7.8 skokova po utakmici. Bit će to pravi ispit za Antonia Vlaića, da u direktnom duelu protiv jednog od najboljih centra lige pokaže sve svoje dobre strane, kojih je u ovom prvenstvu bilo puno. Neće samo taj dvoboj biti zanimljiv. Petar Marić će se direktno suprotstaviti Marku Tomasu, Ivan Vučić Marku Roziću, a Borna Kapusta Branislavu Ratkovici, čijim je dolaskom Cibona postala znatno ozbiljnija momčad. Nakon kiksa protiv Hermes Analitice, na trenersku klubu Cibone sjeo je Ante Nazor, koji je znatno unaprijedio igru Zagrepčana.


Šteta je što „Cibosi“ Zabočanima nisu naletjeli ranije dok je roster bio popunjeniji i dok su igrači bili zdravi, a Zagrepčani uzdrmani. No šta je tu je. Šteta je što pravo nastupa nemaju Buljević i Jordano, jer bi u tom slučaju akcije Zaboka bile znanto veće.


Najvažnije od svega je da Zabočani „umru muški“, pa što bude, bude. Nije im realno na leđa stavljati imperativ pobjede, no isto je tako bilo i protiv Splita, pa su Zabočani umalo iznenadili. Utakmica je to u kojoj Zabok nema što izgubiti, a na najvećem dobitku trebali bi biti gledatelji, koji će nadamo se „hodočastiti“ Gradsku dvoranu u Zaboku u velikom broju. Zabočki Erotic Front sigurno će stvoriti dobar ugođaj, a poznati su i njihovi dobri odnosi s navijačima Cibone koji sebe nazivaju „Smgovci“, pa će svi preduvjeti za košarkaški spektakl biti ispunjeni.
-Ova utakmica spada u red onih najlakših za nas, kao što su i utakmice protiv Cedevite i Zadra. Zbog našeg suženog rostera, Cibona je veliki favorit. S Nazorom su puno agresivniji, igraju presing po cijelom terenu, što nama u ovom trenutku ne odgovara. Ulazimo u utakmicu bez imperativa, ali dat ćemo sve od sebe. Nadam se da će gledatelji uživati. Bit će to dobra prilika da neki moji igrači vide gdje su u odnosu na vrhunske igrače, kakve u svojim redovima ima Cibona- najavio je utakmicu trener Zaboka, Ivan Perinčić.